Tornar

L’Alcora constitueix el Consell Local de la Tercera Edat

Aquesta setmana s’ha posat en marxa una iniciativa pionera a l’Alcora: el Consell Local de la Tercera Edat. Es tracta d’un fòrum, constituït en l’Ajuntament, on estan representats tots els jubilats i pensionistes del municipi, els quals tindran veu i vot a través dels seus representants.

El Consell està presidit per José Manuel Puchol, qui destaca que “a partir d’ara, la tercera edat de l’Alcora compta amb un mitjà eficaç que enfortirà la unitat i l’enteniment entre tots”.

Un punt de trobada on “totes les qüestions d’àmbit general, la definició del qual o resolució traspassa el límit individual de cadascuna de les associacions, puguen ser dirimides en el seu si: actes culturals, festius, subvencions, propostes, iniciatives d’àmbit local i general, etc.”.

A més de Puchol, integren el Consell: Agustín Chiva, regidor de Polítiques Inclusives, Francisco Sánchez i Carmen Vaquero, president i vicepresidenta de l’associació de jubilats i pensionistes Comte d’Aranda, Francisco Esteban i Rafael García, president i vicepresident de l’associació de jubilats i pensionistes l’Alcalatén.

Per la seua banda, Agustín Chiva, en nom de l’Ajuntament, ha ressaltat el “gran treball, predisposició i compromís” de tots ells, i de les dues associacions del municipi, per tal de fer realitat aquesta “necessària iniciativa”.

“En el Consell es tractaran els temes d’interès per a un sector de la població tan important com és la tercera edat i s’afavorirà el consens per tal de donar resposta a les seues necessitats i traure endavant projectes que beneficien a tots”, manifesta Chiva.

“És fonamental fomentar la participació ciutadana i posar en marxa mecanismes que servisquen per unir esforços en pro del bé comú”, conclou el regidor.