Tornar

L’Alcora continua amb la renovació de lluminàries per a reduir el consum energètic

L’Ajuntament de l’Alcora escometrà un nou projecte per a millorar l’eficiència energètica. Els treballs consistiran en la substitució de lluminàries per altres de menor rendiment i la instal·lació de llums i equips de regulació individuals en lluminàries a mantindre en diversos sectors del municipi: País Valencià (carrer i passeig Font Nova i rotonda d’accés al carrer País Valencià), Avinguda Castelló (campa de camions i carrer Júcar), Verge del Carmen (carrer Federico Michavila Paús, Jardins de la Vila i carrer La Bassa), Molí Custodi (plaça Molí Custodi i carrers Vicente Mallol Moliner, Rècua Arriera i Júcar) i Baix la Vila (glorieta Santa María Rosa Molas).

Es tracta de contribuir a la millora del medi ambient i aconseguir un “important” estalvi econòmic i de consum.

Així, el projecte, que s’ha adjudicat per 57.214,60 € i està subvencionat al 50% pel Ivace, suposarà un estalvi energètic anual de 118.695 kWh en energia final consumida y de 278.934 kWh en energia primària consumida i un estalvi econòmic de 16.291,03 € a l’any en energia final y de 38.283,92 € en energia primària. La reducció d’emissions CO2 serà de 52.753,60 kgCO2/Kw a l’any.

Principalment, es duran a terme tres línies d’actuació. Les lluminàries més antigues, que es troben en pitjor estat i disposen d’un menor rendiment, se substituiran per noves lluminàries completes tipus led. I pel que respecta a les lluminàries que es troben en bon estat i disposen d’un bon rendiment lumínic, se substituiran els llums existents de VSAP per llums d’halogenurs metàl·lics i es canviaran els equips electromagnètics existents per equips programables i regulables individuals, que reduiran el flux al 60% a les 23 hores.

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, han recordat que, en l’actualitat, l’Ajuntament està tramitant diversos projectes sostenibles, entre ells, la col·locació d’una estació de recàrrega de vehicles elèctrics, que s’instal·larà enfront del pavelló poliesportiu, la col·locació de lluminàries led al pavelló poliesportiu i la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic en la coberta de diferents edificis municipals, entre altres.

“Estem treballant per tal d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenibles recollits en l’Agenda 2030, aprovada per l’ONU. Un pla d’acció global a favor de les persones, el planeta i la prosperitat en la qual els municipis juguen un paper molt important”, han manifestat.