Tornar

L’Alcora convoca una assemblea ciutadana el 10 de novembre per informar sobre Reyval

La comissió de seguiment de Reyval ha acordat aquest matí celebrar el dijous 10 de novembre una assemblea per informar a la ciutadania sobre els últims esdeveniments relacionats amb la mercantil.

Tindrà lloc als 20 hores, en el saló d’actes de l’Ajuntament, i es tractaran, entre altres assumptes: la imputació del gerent de Reyval per un presumpte delicte de desobediència. Cal recordar que, segons l’acte del jutge (jutjat nº 3 de Castelló), la mercantil hauria continuat desenvolupant l’activitat de l’abocador del Regatell, incomplint l’ordre de tancament emesa per la Conselleria de Medi ambient; i la sentència del TSJCV que desestima el recurs contenciós-administratiu interposat per Reyval contra aquesta Resolució de la Conselleria de Medi ambient. Sentència que ratifica la denegació de l’Autorització Ambiental Integrada, i per tant, el tancament de l’abocador de Reyval.

D’altra banda,la comissió de Reyval segueix reclamant “de forma urgent” a la Generalitat l’informe sobre l’explosió i incendi esdevinguts el passat mes d’agost a la planta que Reyval té en la partida de Santa. Informe sol·licitat per l’Ajuntament a la Direcció general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental res més succeir aquest incident, del qual ja han passat més de dos mesos.