Tornar

L’Alcora crea una ruta urbana saludable per fomentar l’activitat física

L’Ajuntament de l’Alcora, en el seu afany per promoure la pràctica d’activitats físiques, ha dissenyat una ruta urbana saludable. En els seus aproximadament 7 km de longitud, recorre el perímetre de la població, passant per diferents parcs i enclavaments naturals com el paratge de Sant Vicent.

Es tracta d’una ruta circular. Diverses marques, en forma de petjades, emplaçades al llarg de recorregut, marquen l’itinerari.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora d’Esports, Ana Huguet, s’han acostat aquest matí al punt d’inici i arribada, situat al costat de l’Ajuntament, on s’ha instal•lat un panell informatiu.

“Caminar uns quants dies a la setmana durant mitja hora o més és un hàbit realment saludable, que a més dels diversos beneficis s’ha demostrat que aporta a la nostra salut -com la millora del sistema cardiovascular, la tonificació muscular, el control de l’estrés emocional o la millora de la capacitat d’agafar el son, entre d’altres-, també és una manera senzilla de compartir activitats amb amics i familiars o de fer noves amistats” és un dels textos que pot llegir-se en el panell.

“Esperem que els veïns i veïnes s’animen a realitzar aquesta ruta de forma periòdica i que passe a formar part dels seus hàbits saludables”, ha manifestat Huguet.

A més de consells saludables, s’ofereix informació com les calories que es consumeixen aproximadament, segons el pes, per cada quilòmetre recorregut, i el perfil de l’itinerari, entre altres dades tècniques.

El segon panell s’ha situat al paratge de Sant Vicent i inclou informació sobre el paratge i l’ermita, així com sobre la Romeria de Sant Vicent i la Mocadorà.