Tornar

L’Alcora crea una taula de treball amb Ascer i Anffecc per coordinar accions en benefici del sector ceràmic

La setmana que ve arrancarà la taula de treball integrada per l’Ajuntament de l’Alcora i les patronals Ascer i Anffecc. Es tracta d’una de les mesures acordades en la reunió mantinguda aquest matí de manera telemàtica entre el consistori i el clúster ceràmic amb la finalitat de coordinar accions en favor del sector.

 

Com explica l’alcalde, Samuel Falomir, un dels principals objectius de la iniciativa, en la qual també participaran tècnics municipals, és agilitzar els projectes pendents d’aprovació, per a això, “farem un seguiment dels expedients, tant dels de l’Ajuntament, com d’aquells els permisos dels quals depenen d’altres administracions”.

Falomir comparteix la preocupació de les empreses per la “falta d’agilitat” en la tramitació de llicències per part de la Conselleria, per la qual cosa “reclamarem conjuntament a l’administració autonòmica un canvi en el sistema perquè puguen gestionar-se amb major celeritat”.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana la reducció “a la meitat” dels terminis administratius de tramitació de permisos per a ampliacions i implantació de noves empreses amb el propòsit d’ “afavorir des del consistori la posada en marxa de projectes rellevants per al nostre municipi, la indústria…i, en definitiva, per a l’economia local i la generació de llocs de treball”.

Així mateix, en la trobada telemàtica s’ha posat sobre la taula la “necessitat” que la Generalitat Valenciana accepte les al·legacions que ha realitzat l’Ajuntament al PAT per considerar que “atempta contra els interessos generals del nostre municipi, limitant el creixement industrial”.

El Pla d’Acció Territorial “hauria de tindre en compte el nostre Pla General Estructural en tramitació i contemplar la possibilitat de classificar sòl urbanitzable d’ús industrial per tal de millorar la qualitat dels sòls urbans industrials i mantindre a l’Alcora com un dels principals clústers de la indústria ceràmica”, ha manifestat el primer edil.