Tornar

L’Alcora destinarà més de 430.000 € en 2019 a millorar els polígons industrials

El pressupost per a 2019 de l’Ajuntament de l’Alcora inclou una inversió de 431.145,41 € per a la millora dels polígons industrials de la localitat. D’eixa quantia, 247.500 € estan subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball i l’IVACE.

És la primera vegada que s’executarà un actuació en aquest sentit, i a més, malgrat ser un dels municipis amb major pes de la indústria ceràmica, fins ara la capital de l’Alcalatén no havia rebut cap ajuda per als seus polígons, tal com indiquen des de Govern municipal.

Sobre aquest tema, han destacat l’aposta de la Conselleria “per millorar les infraestructures industrials dels nostres pobles i comarques, i per tant, per dinamitzar la nostra economia”. Una aposta que “va en sintonia amb les polítiques proactives que en aquests anys s’estan duent a terme des de l’Ajuntament en favor dels nostres sectors productius”, segons han indicat.

Entre altres iniciatives, han apuntat que “en aquesta legislatura, s’ha creat la regidoria d’Indústria i s’ha posat en marxa el Consell Econòmic Empresarial”.

“La indústria és el motor de la nostra economia i el principal generador d’ocupació”, per la qual cosa “som conscients de la importància de la qualitat del sòl industrial, de millorar i dotar dels serveis i infraestructures adequades als polígons per a l’atracció d’inversions i per a la consolidació i creació d’empreses”.

Cal destacar que el projecte que es durà a terme està consensuat pel Consell Econòmic Empresarial de l’Alcora, en el qual està representat el sector industrial de la localitat, on es van marcar les prioritats a escometre.

Entre altres accions, es millorarà el sanejament d’aigües residuals, es realitzaran actuacions que permetan la implantació de fibra òptica i altres serveis, es millorarà l’enllumenat públic, s’instal·laran serveis per a millorar la vigilància i els mecanismes contra incendis, es millorarà la senyalització i la imatge del polígon, etc.