Tornar

L’Alcora emprén noves accions per a millorar l’accessibilitat i la mobilitat per als vianants

L’Ajuntament de l’Alcora continua executat obres per tal de facilitar la mobilitat per als vianants i l’accessibilitat en el municipi.

El pròxim projecte a materialitzar-se, amb un pressupost aproximat de 15.000 €, consistirà en l’execució de 10 rebaixos de voreres i adequació a la normativa vigent dels passos de vianants situats als voltants del centre de salut.

Aquest matí, l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Obres, Robert Tena, s’han desplaçat fins a la zona, concretament als carrers Excel•lentíssima Diputació, Barranco Viver i Doctor Federico Michavila Paús.

“Amb aquest tipus d’actuacions es propicia l’eliminació de barreres arquitectòniques, una prioritat de l’Ajuntament, a fi d’aconseguir un poble més amable i segur”. Al mateix temps -segons ha explicat l’alcalde- s’avança en matèria d’igualtat “centrant l’atenció en aquelles persones que pateixen problemes de mobilitat”.

Per contribuir a aquest efecte, el Consistori ha adequat ja més de 50 passos de vianants en anteriors projectes, executats en diferents zones del municipi: carrer Carretera de Ribesalbes, en els passos situats entre els carrers País Valencià i Constitució i entre els carrers Constitució i Carretera de Ribesalbes.

Altres actuacions destacades

En 2017, l’Ajuntament va dur a terme un important projecte consistent en la remodelació i ampliació de les voreres de dos transitats carrers de la localitat, Sant Francesc i Arzobispo Gasch, i la millora de les places del Ajuntament i del Convent.

També l’any 2017 es va dur a terme l’ampliació de les voreres del carrer Penyagolosa. A més d’eixamplar les voreres en aquest carrer, es van rebaixar les vorades en quatre punts de la zona- avinguda País Valencià- “per a facilitar la mobilitat, sobretot de persones en cadires de rodes o amb carrets de bebés”.

Una altra de les accions realitzades per l’Ajuntament en aquest sentit ha sigut l’ampliació de les voreres del carrer Hemano Martín Salvador (zona col•legi La Salle). Un projecte amb el qual “s’ha adequat l’espai de circulació dels vianants, fent-lo més transitable i segur”.