Tornar

L’Alcora executarà dues noves zones verdes enguany amb ajuda de la Diputació

L’Ajuntament de l’Alcora crearà aquest any dos nous espais verds: un amb zona infantil enfront de l’IES Ximén d’Urrea i un altre a l’avinguda Tinent General Federico Michavila. Tots dos projectes sumen 200.000 €, quantia assumida en un 60% -al voltant de 120.00 €-per la Diputació de Castelló.

Aquest ha sigut un dels temes abordats en la reunió mantinguda entre el president de la institució provincial, José Martí, i l’alcalde, Samuel Falomir, al consistori. El primer edil alcorí ha aprofitat la trobada per destacar que l’Ajuntament ha rebut en 2021 prop de mig milió d’euros, 490.000 €, de la Diputació de Castelló a través de diferents subvencions i programes: Fons de Cooperació Local, Pla 135, Pla Resistir, subvenció per fer front a les despeses derivades del covid-19, subvenció per al projecte de rehabilitació de la Nau dels Forns de la Reial Fàbrica i pla Reactivem Obres.

Falomir ha posat en valor la “gran sensibilitat” de la Diputació i del seu president amb els municipis de la província. “Sobretot, en aquests temps difícils de pandèmia, ha sigut de gran ajuda per a nosaltres comptar amb el seu suport per tal d’assumir les despeses extraordinàries derivades del covid”, ha ressaltat, “i també per poder fer front a nous projectes als nostres municipis”.

És el cas de les noves zones verdes que es materialitzaran enguany:

 Nova zona infantil i millora passeig en carretera Llucena

Es tracta del projecte guanyador dels últims pressupostos participatius. L’actuació, que es durà a terme en la carretera de Llucena (enfront de l’edifici de protecció civil i l’IES Ximén d’Urrea) i ascendeix a 160.000 €, consistirà en la creació d’una nova zona infantil i la millora i tancat del passeig contigu, que guanyarà així en seguretat. Al voltant del 50% d’aquesta actuació ho assumeix la Diputació.

Nova zona verda en Tinent General Federico Michavila

En un solar situat a l’avinguda Tinenta General Federico Michavila es crearà també una nova zona verda. El pressupost ascendeix a 40.000 euros, quantia que aporta íntegrament la Diputació a través del Pla 135.

L’actuació se suma a les iniciatives del consistori dirigides a la dignificació d’espais urbans, ja que servirà per reconvertir i posar en valor una zona hui deteriorada amb la finalitat que els veïns puguen gaudir d’ella, oferint-los una major qualitat de vida i benestar.