Tornar

L’Alcora finalitza la neteja dels tolls del riu

L’Ajuntament ha adequat diferents espais del riu de l’Alcora, fent-los accessibles per al bany. Concretament, com explica el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, s’ha actuat en cinc tolls en els paratges de la Grangeta, les Platgetes i la Volta, “on alcorins i visitants poden refrescar-se en les netes aigües del riu l’Alcora mentre gaudeixen de la variada i exuberant vegetació que el caracteritzen”.

Cal recordar que, un any després de la seua sol·licitud, l’Ajuntament va aconseguir fa uns mesos el corresponent permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a poder escometre aquests treballs. Així, s’ha netejat tot l’entorn i els camins d’accés fins als tolls, que ja es van senyalitzar l’any passat.

Porcar ha assenyalat que aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’objectiu del consistori de “recuperar el riu per al poble” en el qual “fa més d’un any que estem treballant”. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament ha realitzat labors de neteja en aquest entorn i ha obert els senders fluvials del riu i el Barranc de la Solana de la Foia, que havien sigut ocultats per la vegetació invasora, principalment per la canya.

Actuacions que han servit per a descobrir la bellesa de les antigues zones de bany i esplai, que ara l’Ajuntament ha recuperat, així com per a sumar nous atractius a la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Els treballs van començar a principis del passat mes de maig, per la qual cosa molts veïns i veïnes ja estan gaudint de nou d’aquests emblemàtics espais naturals de l’Alcora.