Tornar

L’Alcora implantarà “en breu” el contenidor marró per a la recollida selectiva de matèria orgànica

Ja falta poc perquè el contenidor marró, destinat a la recollida de restes orgàniques, s’implante a l’Alcora. Així ho ha anunciat l’alcalde, Samuel Falomir, qui ha concretat que la seua arribada està prevista entre els mesos de setembre i octubre.

La seua posada en marxa suposarà a l’Ajuntament, segons indica el primer edil, un cost de 200.000 euros, aproximadament.

Falomir ha recordat que, des de finals de l’any passat, l’Ajuntament està duent a terme una campanya informativa i de sensibilització ambiental, que té com a protagonista a la família Azulejín. La iniciativa persegueix potenciar la recollida selectiva dels residus generats en el municipi i donar a conéixer la recollida de la nova fracció orgànica de recollida municipal (FORM).

La primera part de la campanya té com a objectiu informar i resoldre dubtes a la ciutadania sobre la recollida selectiva en general (paper/cartó, envasos i vidre) i altres serveis de residus i neteja viària gestionats pel consistori alcorí, com són la recollida d’excrements canins, la recollida d’oli usat, la recollida selectiva de mobles i estris, la recollida selectiva de residus en el barri antic i els punts nets, entre altres.

La segona part se centra en la recollida de la fracció orgànica, s’explicarà en què consisteix, com es durà a terme en el municipi, es donarà a conéixer el mapa de contenidors de residus orgànics i es farà partícips als ciutadans de l’Alcora en el procés de recollida selectiva d’aquests residus, tant en les seues llars com en la seua vida diària.

D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén augmentar el percentatge de recollida de selectiva del FORM, animant a la població al seu reciclatge, i reduir la quantitat d’impropis que poden aparéixer en els contenidors de matèria orgànica.

A més, recentment s’ha inclòs en la pàgina web de l’Ajuntament de l’Alcora una secció (https://lalcora.es/es/recollida-selectiva/) dedicada a informar sobre el reciclatge de residus: sobre cadascun dels contenidors, quin tipus de residus va en cadascun, preguntes freqüents…en la qual es pot trobar informació sobre el contenidor marró (matèria orgànica).

“La recollida separada és clau per a complir amb els objectius de reciclatge”. L’alcalde ha destacat que “més del 40% de les nostres bosses de fem inclouen bioresidus que són 100% reciclables i aprofitables”.