Tornar

L’Alcora impulsa la campanya “A totes, gràcies” amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament de l’Alcora, en el seu afany de continuar treballant en pro de la igualtat, ha posat en marxa la campanya “A totes, gràcies” amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’objectiu: homenatjar i donar les gràcies a totes les dones. “A aquelles que ens han aplanat el camí, que han fet visible l’invisible, a aquelles que es multipliquen i es reinventen, a les imperfectes, a aquelles que treballen per la igualtat i la llibertat, que trenquen barreres i canvien estereotips, a aquelles que ens inspiren i ens fan créixer…” Com destaca la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons, “el 8M és un dia per a reivindicar la participació efectiva i real de les dones en tots els àmbits de la vida, és un dia per a recordar a totes les dones que van lluitar per la igualtat i, en definitiva, és un dia per al reconeixement de totes elles”.

L’àrea que encapçala Pons ha preparat una completa programació que ha començat hui, a les 10.15 hores, amb la inauguració del mural “A totes, gràcies”. Un gran mural de 70 m², aproximadament, situat en la façana de l’edifici de Noves Dependències Municipals. Està format per fotografies d’al voltant de 350 dones. La regidora ha agraït la “gran participació i predisposició a col·laborar de les dones alcorines per a poder fer realitat aquest projecte”.

A més d’aquest acte, hui han tingut lloc uns debats juvenils per la igualtat, que han comptat amb la participació dels centres educatius de la localitat, i s’ha inaugurat l’exposició del “XX Concurs Fotogràfic Dia de la Dona”, que podrà visitar-se durant tot el mes en la Reial Fàbrica. Les i els més xicotets seran protagonistes demà dijous amb el contacontes “El cofre de la igualtat”, a càrrec de Reembobori Cultural, que tindrà lloc a la biblioteca.

L’acte central de la campanya se celebrarà el divendres 10 de març, a les 20.30 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural. Es tracta de la gala institucional 8M, conduïda per Carlos de la Rosa, en la qual s’estrenarà el curtmetratge creat per l’Ajuntament de l’Alcora “Mujeres”. Es tracta d’una obra audiovisual, protagonitzada per Carla Lliberós i dirigida per Pere González, en la qual es reflecteix els “passos avant” que s’han donat en l’àmbit de la igualtat “gràcies a la lluita de les dones que ens han precedit”. Així mateix, l’acte comptarà amb l’actuació de l’acadèmia de ball On Dance, que posarà en escena la performance “Viñetas”, i el concert “Vull ser”, a càrrec del grup Amanecer, amb el finalitzarà l’esdeveniment. Per a concloure el programa, el Casal Jove de l’Alcora acollirà l’escape room “L’arxiu de les oblidades” el 25 de març.