Tornar

L’Alcora inicia la venda solidària del Llibre de les Festes del Crist 2016

El Llibre de les Festes del Crist 2016 ha arribat avui a l’Alcora. Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament, en un acte que ha comptat amb la presència dels representants del govern municipal, la reina i dames de la Cort d’Honor 2016 i el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, coordinador del llibre.

El regidor de Festes, Sergio Pejó, ha posat de rellevància el “gran treball” que “un any més” ha realitzat el Cronista com a coordinador del Llibre de Festes. Cal destacar que “ja són 13 les edicions que Puchol coordina de forma brillant i desinteressada”.

El llibre té un preu simbòlic de 2 euros i la recaptació anirà destinada íntegrament a Càritas l’Alcora “per tal de recolzar la important i necessària labor que aquesta organització duu a terme”.

Totes aquelles persones interessades a adquirir-ho, poden dirigir-se a l’Ajuntament o als següents establiments del municipi: Drogueria Tere Puerto, Papereria Arlequín, Pili Sanchis, Papereria Salvador, El Kiosket, Estanc Amparo, Ferreteria Ferrercas, Botiga de Susana, Kiosko La Vila i Estanc Gloria. Pejó ha volgut agrair la “desinteressada” col·laboració d’aquests comerços alcorins.

Enguany s’han editat 3.100 exemplars i s’ha augmentat el nombre de pàgines, comptant cada exemplar amb 168 pàgines.

A més de per el seu vessant solidari, el Llibre de Festes de l’Alcora es distingeix per la seua “excel·lent qualitat”, conjunció d’un atractiu disseny i un elevat nombre de col·laboracions

de gran interès: treballs literaris, històrics, poètics, costumistes, d’humor, cuidades fotografies i il·lustracions, etc., a més del complet programa festiu.

Entre altres treballs, destaquen “Últimes donacions al Museu” d’Eladi Grangel, “La recuperación de la Real Fábrica” de Joaquín Cabrera, “Araia en el record”, de Francesc Escorihuela, “Bodas de Oro de la Pista Jardín”, de José Manuel Puchol, i “Divisiones judiciales en el entorno de l’Alcora” de Vicente Sancho.

Així mateix, proporcionen distinció al Llibre les pàgines -que inclouen entrevistes i fotografies- dedicades a la reina de les Festes del Crist 2016, Neus Bartoll, i les dames que conformen la Cort d’Honor: Ester Mor, Ángela Pintor, Mar Robres, Ana Tomás, Ana Gasch, Carla Lliberós i Andrea Sansano. Cal ressaltar, com explica el Cronista Oficial de la Vila, que “per trobar tan nodrida representació com tenim enguany (reina i 7 dames), cal remuntar-se a l’any 2005. Aquest any la Cort d’Honor va estar integrada per la reina, Lucía Pallarés, i 8 dames d’honor”.

Per finalitzar l’acte de presentació, Pejó i Puchol han donat les gràcies a “les moltes persones que, d’una manera o una altra, han col·laborat en l’elaboració d’aquest magnífic document, que passarà a engrossir la col·lecció dels molts veïns i veïnes que guarden com a autèntiques joies els Llibres de les Festes del Crist de l’Alcora”.