Tornar

L’Alcora inicia les obres d’una nova zona verda en l’avinguda Corts Valencianes

L’Ajuntament de l’Alcora ha començat els treballs per a la creació d’una nova zona verda a l’avinguda Corts Valencianes, al costat de l’IES l’Alcalatén, amb una inversió de 126.668 euros.

En la seua visita a les obres, acompanyada per l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, la regidora de Parcs i Jardins, Mª Ángeles Ibáñez, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa  s’“oferirà a la població una zona de descans i esbarjo totalment accessible”.

L’actuació es “suma a les iniciatives del consistori dirigides a la dignificació d’espais urbans, perquè servirà per a reconvertir i posar en valor una zona hui deteriorada amb la finalitat que els veïns puguen gaudir d’ella, oferint-los una major qualitat de vida i benestar”, ha destacat Ibáñez.

Es tracta d’un solar amb un “pendent pronunciat”, el que persegueix el projecte és “optimitzar l’espai” i “garantir l’accessibilitat”.

D’aquesta manera, tal com ha explicat la regidora, s’ha projectat la instal·lació amb tres zones diferenciades, una zona verda, amb espai per a l’arbratge i les plantacions, una zona d’escales i rampes d’accés a persones amb mobilitat reduïda, amb replans intermedis de descans, i la zona superior a l’avinguda Corts Valencianes, de manera plana, en la qual està previst en el futur construir una caseta d’espera de l’autobús, per tal de protegir de les inclemències meteorològiques als usuaris d’aquest.

Cal recordar que aquesta actuació s’emmarca dins dels pressupostos participatius 2020 de l’Ajuntament de l’Alcora, ja que va ser el projecte més votat pels veïns.