Tornar

L’Alcora iniciarà una nova fase d’adequació de passos de vianants per millorar l’accessibilitat

L’Ajuntament de l’Alcora escometrà una nova fase d’obres d’adequació de passos de vianants amb un pressupost de 20.000 €. Concretament, es rebaixarà les voreres en al voltant de 20 passos, situats entre els carrers Constitució i Carretera Ribesalbes. Les obres consistiran en la demolició dels actuals i la seua adaptació a la normativa vigent.

L’alcalde, Samuel Falomir, explica que “aquest projecte s’emmarca en el compromís de l’Ajuntament d’eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat i dóna continuïtat al que es va dur a terme fa un any”. Sobre aquest tema, Falomir recorda que l’any passat es va realitzar l’adequació de 20 passos per als vianants en les calles País Valencià i Constitució.

Altres actuacions destacades

L’any 2017, l’Ajuntament va dur a terme un important projecte consistent en la remodelació i ampliació de les voreres de dues cèntriques i transitades carrers de la localitat, Sant Francesc i Arquebisbe Gasch, i la millora de les places del Ajuntament i del Convent. “Es tracta del major projecte urbanístic escomès en el municipi en les últimes dues dècades”, explica Falomir, una actuació “necessària” amb la qual “s’ha aconseguit solucionar els problemes d’accessibilitat i mobilitat que existien en la zona i millorar la seguretat dels vianants”.

També l’any passat es va dur a terme l’ampliació de les voreres del carrer Penyagolosa. A més d’eixamplar les voreres en aquest carrer, es van rebaixar les vorades en quatre punts de la zona- avinguda País Valencià- “per a facilitar la mobilitat, sobretot de persones en cadires de rodes o amb carrets de bebès”.

Una altra de les accions realitzades per l’Ajuntament en aquest sentit ha sigut l’ampliació de les voreres del carrer Hermano Martín Salvador (zona col·legi La Salle). Un projecte amb el qual “s’ha adequat l’espai de circulació dels vianants, fent-ho més transitable i segur”.

“És important seguir avançant en el pla d’accessibilitat de l’Alcora, per un municipi per a les persones”, destaca el primer edil.