Tornar

L’Alcora localitza 20 abocadors incontrolats i planifica la seua neteja

L’Ajuntament de l’Alcora continua avançant en el seu objectiu d’acabar amb els abocadors incontrolats del municipi.

Com informa l’alcalde, Samuel Falomir, des que es va posar en marxa la campanya, el mes de setembre passat, s’han localitzat 20 d’aquests punts negres, detectats tant pels tècnics municipals com pels veïns.

Falomir ha recordat que l’Ajuntament va posar un telèfon a la disposició de la ciutadania perquè pogueren comunicar a l’àrea de Medi Ambient la presència d’abocadors i la seua localització.

En aquest sentit, el primer edil ha volgut agrair l’ “elevada participació” dels veïns en aquesta iniciativa.

Una vegada localitzats, l’Ajuntament intervindrà d’una manera activa en la seua eliminació a través d’un pla integral de neteja. La previsió, tal com informa l’alcalde, és que en el primer trimestre d’enguany estiguen nets.

Falomir ha destacat que “mantindre un entorn net i lliure d’enderrocs i residus és labor de tota la ciutadania”. Per això, ha recordat que a l’Alcora existeix un servei municipal gratuït de recollida d’estris i un Punt Net- Ecoparc.

Servei de recollida de voluminosos
L’Ajuntament va ampliar l’any passat el servei de recollida de voluminosos (electrodomèstics, mobles, estris…) que presta de manera gratuïta a domicili. En l’actualitat, aquest es du a terme dos dies a la setmana, els dimarts i els divendres.

Per a sol·licitar-ho, cal cridar prèviament al telèfon 964 36 00 22 (Ajuntament), fins a les 14 hores del dia anterior a la prestació del servei.
Les persones interessades a desprendre’s de voluminosos han de depositar-los a partir de les 22 hores de la nit anterior a la recollida a la porta o entrada del domicili de tal forma que no s’obstaculitzen les voreres.

Punt Net-Ecoparc
L’Alcora compta amb un Punt Net-Ecoparc, situat a la partida Saltador, al costat del pavelló polifuncional, que funciona de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 9.30 a 13 hores.

Aquesta instal·lació està posada a la disposició dels veïns del municipi amb la finalitat que puguen depositar aquells residus d’origen domiciliari que no han de depositar-se en els contenidors situats en la via pública i que, per la seua perillositat o pel seu volum, requereixen una gestió diferent.