Tornar

L’Alcora millora l’accessibilitat amb l’eliminació de barreres arquitectòniques en els passos de vianants

L’Ajuntament de l’Alcora, a través de l’àrea d’Urbanisme, està duent a terme amb una inversió de prop de 30.000 € una nova fase del pla d’accessibilitat per a la supressió de barreres arquitectòniques en voreres.

L’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, han visitat aquest matí les obres.

Es realitzaran 16 nous rebaixos de vorades en passos de vianants a l’entorn de l’avinguda Onda i de l’avinguda Castelló.

Es tracta d’un projecte que reflecteix l’aposta de l’equip de govern per millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb intervencions “que, encara que puguen semblar xicotetes, fan més amable i còmoda la nostra localitat”.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, ha assenyalat que “l’objectiu és facilitar la mobilitat i fer de l’Alcora una localitat més accessible i amb menys obstacles”, destacant que “es fa pensant a facilitar el dia a dia de la població en general, però, especialment, de les persones amb mobilitat reduïda, els nostres majors, persones amb cadires de rodes, carrets de bebé…”.

L’actuació s’emmarca també dins de ‘L’Alcora avança’, un pla que contempla una inversió de 500.000 € i inclou 8 projectes “molt demandats” pels veïns i veïnes, que s’executaran a l’Alcora i les pedanies d’Araia i la Foia.

Els projectes inclosos, a més de la continuació del Pla d’Accessibilitat són: creació d’una zona verda al carrer Camí Nord, adequació d’una parcel·la en Araia per a ús recreatiu, creació d’una zona verda en avinguda Corts Valencianes, renovació urbana del carrer Viver -en marxa-, construcció d’una aula de 2 anys en el CEIP Comte d’Aranda -ja executada-, condicionament i millora del mur d’entrada a la pedania de la Foia i reparació de la coberta del Museu de Ceràmica.