Tornar

L’Alcora millorarà 7.500 m² de parcs i zones verdes amb una inversió “històrica” de 700.000 euros

L’Ajuntament de l’Alcora millorarà aquest any 7.500 m² de parcs i zones verdes amb una inversió “històrica” per a aquesta finalitat de, aproximadament, 700.000 euros.

La iniciativa s’emmarca dins del pla ‘L’Alcora verda’, que ha sigut presentat aquest matí a càrrec de l’alcalde, Samuel Falomir, i els regidors d’Urbanisme, Julián Tena, i Parcs i Jardins, Mª Ángeles Ibáñez.

“És tan important crear nous parcs i espais verds com millorar els existents. A més de contribuir al fet que els veïns i veïnes puguen gaudir de més espais enjardinats, amb tots els beneficis que aquests comporten, les actuacions serviran per tal de dignificar i potenciar aquests espais urbans”, han destacat en l’acte, que s’ha celebrat als Jardins de la Vila.

Precisament, aquest és un dels parcs que es reformaran a través d’aquest pla. Camí Nord, Corts Valencianes, el Pantano, carretera Llucena i Tinent General Federico Michavila, són la resta d’enclavaments en els quals s’actuarà.

Remodelació Jardins de la Vila

Als Jardins de la Vila es realitzarà una inversió de 130.000 euros, aproximadament.

Aquest parc s’escalona al llarg de tres plataformes a diferents nivells. Compta amb una esplanada enjardinada sense pavimentar en el nivell superior amb jocs infantils, una altra zona d’utilització esportiva i de jocs infantils, en el nivell intermedi, i una esplanada sense pavimentar, en el nivell inferior, amb arbratge. La connexió entre els diferents nivells es realitza mitjançant nuclis d’escales.

En l’actualitat, les instal·lacions, especialment les plataformes superior i intermèdia, “requereixen d’una completa intervenció de manteniment, de reparació, de remodelació i d’un nou equipament per a completar l’oferta de jocs”.

Així, es duran a terme treballs de neteja i manteniment general de les instal·lacions, es renovarà per complet la zona de jocs de la plataforma intermèdia, es millorarà la seguretat i es netejaran i regularitzaran les eixides d’aigües pluvials per tal d’evitar acumulacions d’aigua.

Parc infantil i zona verda Camí Nord

En l’actualitat estan en marxa els treballs de condicionament del solar situat entre els carrers Camí Nord i Guitarrista Tárrega.

L’objecte del projecte, que ascendeix a 160.000 euros, és convertir aquest solar en un espai públic per al descans i gaudi dels veïns, a més de solucionar els problemes d’humitats i brutícia a les edificacions confrontants.

D’aquesta manera, es crearà un espai verd, en el qual es conjuminaran dos tipus d’estades. D’una banda, la zona d’accés, més pròxima al carrer Camí Nord, en la qual s’instal·larà un parc infantil, que serà el primer parc de l’Alcora dirigit especialment als xiquets i xiquetes que comencen a fer els seus primers passos, i per una altra, la zona interior del solar, en la qual es mesclaran la vegetació amb una zona de descans, mitjançant la instal·lació de bancs ceràmics.

Nova zona verda Corts Valencianes

També està ja executant-se una nova zona verda en l’avinguda Corts Valencianes, al costat de l’IES l’Alcalatén, amb una inversió de 130.000 euros, aproximadament.

Amb aquesta iniciativa s’oferirà a la població una zona de descans i esbarjo totalment accessible.

La instal·lació s’ha projectat amb tres zones diferenciades, una zona verda, amb espai per a l’arbratge i les plantacions, una zona d’escales i rampes d’accés a persones amb mobilitat reduïda, amb replans intermedis de descans, i la zona superior en l’avinguda Corts Valencianes, de manera plana, en la qual es construirà una caseta d’espera de l’autobús.

Nova zona infantil i millora passeig en carretera Llucena

Es tracta del projecte guanyador dels últims pressupostos participatius. L’actuació, que es durà a terme a la carretera de Llucena (en l’entrada de la localitat, enfront de l’edifici de protecció civil i l’IES Ximén d’Urrea) i ascendeix a 161.000 €, consistirà en la creació d’una nova zona infantil i la millora i tancat del passeig contigu, que guanyarà així en seguretat.

Millores urbanització El Pantano

A la urbanització El Pantano, amb un pressupost de 56.800 euros, es remodelarà el parc, s’instal·larà un parc de calistènia, es renovarà la zona verda, es construirà una caseta-magatzem i es millorarà el tancament de la parcel·la.

Nova zona verda en Tinent General Federico Michavila

En un solar situat a l’avinguda Tinenta General Federico Michavila es crearà també una nova zona verda. El pressupost ascendeix a 40.000 euros.

L’actuació se suma a les iniciatives del consistori dirigides a la dignificació d’espais urbans, perquè servirà per a reconvertir i posar en valor una zona hui deteriorada amb la finalitat que els veïns puguen gaudir d’ella, oferint-los una major qualitat de vida i benestar.