Tornar

L’Alcora obté el segon lloc al Premi Província de Castelló a l’Ús de Ceràmica en Aplicacions Urbanes

L’Ajuntament de l’Alcora ha quedat en segon lloc a la primera edició dels Premis Província de Castelló a l’Ús del Producte Ceràmic en Aplicacions Urbanes impulsat per la Diputació de Castelló.

D’aquesta manera, el consistori alcorí rebrà 15.000 € per part la institució provincial, quantia amb la qual està dotat el Segon Premi de la convocatòria.

Concretament, el projecte premiat ha sigut la remodelació i millora de les places de l’Ajuntament i del Covent i els carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch, executat en 2017, “l’actuació urbanística més important realitzada a l’Alcora en l’última dècada”, segons assenyala l’alcalde del municipi, Samuel Falomir.

Falomir celebra la consecució del guardó i aplaudeix la posada en marxa d’aquest tipus d’iniciatives per part de la Diputació, destacant la importància de promocionar l’ús de productes ceràmics per part de les administracions en l’obra pública. “Gràcies a l’afany innovador del sector, la ceràmica ofereix una àmplia gamma de possibilitats i solucions, sent en l’actualitat un material d’altes qualitats i prestacions, molt recomanable per al desenvolupament de projectes urbans”, explica el primer edil.

Dels projectes presentats, des del departament de Promoció Ceràmica de la Diputació s’ha valorat l’adequació de les característiques tècniques als requeriments de l’ús urbà, els aspectes formals del producte o sistema, el caràcter innovador, la singularitat del projecte executat i la proporció i equilibri en la utilització del material ceràmic respecte al global de l’actuació