Tornar

L’Alcora ofereix formació als emprenedors per contribuir a l’èxit dels nous negocis

L’Ajuntament de l’Alcora està duent a terme els tallers formatius per a emprenedors “Training Days”, una iniciativa pionera al municipi, inclosa dins del Pla d’Ocupació Local.

Està dirigida a aquelles persones que han sol·licitat les ajudes municipals a les iniciatives empresarials corresponents a l’exercici 2016 i el seu objectiu és millorar, optimitzar i fer créixer els negocis de recent creació, oferint les eines oportunes per contribuir al seu èxit i augmentar les seues possibilitats empresarials.

Els tallers es desenvolupen en quatre sessions, de 14 a 17 hores, impartides a la sala d’actes de les noves dependències municipals, i finalitzaran el pròxim 2 de novembre.

La potenciació dels recursos personals, el treball de la intel·ligència emocional, l’adquisició de tècniques creatives o la introducció a les tendències i oportunitats actuals són algunes de les temàtiques tractades en els “Training Days”.

“La finalitat d’introduir aquests tallers en el Pla d’Ocupació de l’Alcora és garantir l’èxit de les empreses que opten a la subvenció”, explica la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez. Sánchez destaca que “per a l’equip de govern és una prioritat recolzar i fomentar l’activitat empresarial a l’Alcora, i que a més, aquesta tinga garanties d’èxit i continuïtat, cosa molt important per tal d’estimular l’economia local i afavorir la creació d’ocupació de qualitat al nostre municipi”.

Pel que fa a accions posades en marxa pel govern local per fomentar l’emprendedurisme, cal recordar que l’Alcora compta, des de principis d’any, amb un servei d’assessorament gratuït a emprenedors. Un servei sol·licitat per l’Ajuntament a través del Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics. Sánchez explica que “l’objectiu d’aquest servei és ajudar als emprenedors i emprenedores de l’Alcora i facilitar la creació de noves empreses”. Així, s’ofereix “informar i assessorar als emprenedors en les seues iniciatives empresarials i durant els primers anys d’activitat de l’empresa, iniciar el tràmit administratiu de constitució de l’empresa, informar sobre aspectes legals i mercantils i realitzar la tramitació per a la constitució d’empreses”, entre altres iniciatives.

“És fonamental oferir els màxims recursos possibles- tant ajudes econòmiques com accions formatives i d’assessorament- per potenciar l’esperit emprenedor, estimular l’economia local i afavorir la generació d’ocupació”, conclou.