Tornar

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic, l’ocupació i ajudar als veïns

Tan sols han passat 20 dies des del seu anunci i l’Ajuntament ja ha posat en marxa gran part de les mesures del Pla d’Impuls Econòmic i Social de l’Alcora 2021, “una estratègia per a impulsar l’economia a nivell local i l’ocupació, ajudar als veïns i veïnes i frenar els efectes negatius del covid-19” com ho defineix l’alcalde, Samuel Falomir.

En el pròxim Ple s’aprovarà la modificació de les ordenances fiscals “per tal d’aplicar l’any vinent noves bonificacions i millorar les existents”.

D’una banda, es modificarà l’ordenança de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE), així, la bonificació per inici d’activitat empresarial passarà a ser del 50% durant els 5 anys que permet la llei. A més, s’incrementaran les bonificacions per la creació d’ocupació i la contractació de personal indefinit.

Pel que respecta a l’IBI, la bonificació a famílies nombroses passarà del 50% al 90%, “que és el màxim que permet la llei”, ha explicat l’alcalde. Així mateix, s’incorporarà una bonificació del 95% per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica. A aquesta bonificació podran acollir-se tant els habitatges subjectes a règims de protecció pública en lloguer com a habitatges en lloguer social en les quals la renda està limitada per un determinat marc normativa. Sobre aquest tema, Falomir ha destacat que “volem fomentar que les persones que tinguen habitatges buits els lloguen i les famílies més vulnerables o joves tinguen accés a ells a un preu més econòmic”.

També es modificarà l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per a incrementar les bonificacions per obres d’especial interés i a aquelles que utilitzen sistemes d’aprofitament d’energia provinent del sol, que passaran del 40% al 95%.

Unes altres de les mesures incloses en el Pla d’Impuls Econòmic i Social en les quals “estem avançant” són la creació d’una taula de treball composta per Creu Roja, Càritas i Serveis Socials “per tal d’unir esforços i donar resposta a les necessitats econòmiques i socials de les famílies més vulnerables” i l’elaboració d’un pla de formació “per a millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades de l’Alcora”. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que “hem mantingut les primeres reunions amb diferents entitats com Creu Roja i el Pacte per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics”.