Tornar

L’Alcora planeja noves iniciatives per a donar major participació a la infància i l’adolescència

Com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, l’Alcora ha participat en la trobada virtual ‘Infància participativa’, que s’ha centrat en el tema: com avançar cap a una participació autèntica de la infància i el seu reconeixement com a agent.

La regidora d’Educació, Vanessa Periz, ha destacat que “és necessari atorgar als xiquets i adolescents un paper d’actors capaços d’actuar de manera intencional, autoregulada i reflexiva”. Per a això, “cal crear oportunitats per tal de donar-los el seu lloc, perquè siguen i se senten partícips de la ciutat”.

Els participants en la reunió han posat sobre la taula diferents experiències de participació de la infància i l’adolescència. Périz ha explicat, entre altres iniciatives, que l’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa recentment la Borsa d’Iniciatives Juvenils amb la finalitat de fomentar la participació dels joves de la localitat en les polítiques municipals d’aquesta matèria.

Així mateix, la regidora ha indicat que s’està estudiant la realització de noves iniciatives per a fomentar la participació activa de la infància i l’adolescència “perquè les seues veus i propostes siguen escoltades i tingudes en compte en la presa de decisions”.

Es treballarà -com assenyala- de manera coordinada des de les diferents regidories: educació, cultura, medi ambient, parcs, esports, etc.

Entre aquestes accions figuren la creació del Consell de la Infància de l’Alcora, la celebració de plens infantils de manera periòdica i la inclusió de les seues propostes en els pressupostos participatius. “L’apoderament dels xiquets i joves es compleix quan les seues propostes es duen a terme”, ha conclòs Periz.