Tornar

L’Alcora presenta el llibre de les Festes del Crist 2018

L’Ajuntament de l’Alcora ha acollit aquest matí la presentació del llibre de les Festes del Crist 2018, que se celebraran del 18 d’agost al 2 de setembre.

El Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, coordinador de l’edició, ha fet lliurament dels primers exemplars a l’alcalde, Samuel Falomir, la reina de les festes, Mireia Andreu, i les dames d’honor, Lydia Pérez i María Miralles, així com al regidor de Festes, Sergio Pejó, i altres representants de la Corporació Municipal.

Cal destacar que podrà adquirir-se a un preu simbòlic de 2 euros en els següents establiments locals: Drogueria Tere Puerto, Papereria Arlequín, Pili Sanchis, Papereria Salvador, El Kiosket, Estanc Amparo, Ferreteria Ferrercas, Botiga de Susana, Kiosko La Vila, Estanc de Gloria i Merceria Didal.

Un any més, a més de per el seu valuós contingut, el llibre destaca per la seua faceta solidària, ja que la recaptació obtinguda es destinarà íntegrament a Càritas l’Alcora “per recolzar la gran tasca que realitza l’entitat”, destaquen des del consistori.

Cada exemplar consta de 160 pàgines, la qual cosa és possible gràcies al gran nombre de col·laboracions -més de 30-, i les aportacions dels col·legis i associacions culturals locals.

Així, a més del programa festiu i els minuciosos reportatges de la reina i dames, es poden trobar textos literaris, històrics, poètics, d’humor i també la fallada dels jurats de diversos concursos i certàmens. Textos de gran valor literari i documental als quals se suma un disseny de gran qualitat. Entre uns altres, cal destacar els treballs publicats dins de l’apartat “Nostra Ceràmica” o el que signa el Cronista, “VI Centenario de la Concordia (1418-2018). Seis siglos de la capitalidad”.

L’edició està impresa per CMYKPRINT, que l’ha realitzat en 22 ocasions (des de 1997), de les quals, José Manuel Puchol ha coordinat 15.
Falomir i Pejó han ressaltat i agraït, en nom del Consistori, el gran treball del Cronista al llarg de tots aquests anys. Així mateix, han posat en valor la col·laboració desinteressada dels comerços que s’han oferit per a vendre el llibre i de totes les persones que, d’una manera o una altra, han participat per a dotar-ho de contingut.

“Tots els anys, els alcorins i alcorines esperen aquest preuat llibre, que molts col·leccionen i guarden com una autèntica joia documental”.

Puchol recorda que enguany, en el transcurs de les festes, se celebren importants aniversaris: “El 70è de l’aparició del llibre de festes, amb la seua primera reina i cort d’honor, així com el primer pregó, obra del llegendari i popular poeta Ernesto Nebot Porcar, a qui el poble li va dedicar un carrer, i el 40è aniversari de l’Agrupació Musical l’Alcalatén”.