Tornar

L’Alcora presenta la 39a edició del Concurs Internacional de Ceràmica-CICA 2019 en Cevisama

El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora arriba enguany a la seua trenta-novena edició. Un any més, Ajuntament ha triat una de les fires més importants del sector ceràmic, Cevisama, concretament l’estand de la Diputació de Castelló, per dur a terme la seua presentació.

Es tracta d’un certamen que té com a objectiu fomentar la creativitat artística en ceràmica, així, ofereix un espai de promoció als artistes plàstics de tot el món.

El CICA és considerat hui en dia un dels més prestigiosos certàmens d’Europa en el seu gènere i situa l’Alcora a l’avantguarda de la ceràmica creativa i d’autor. Al llarg de quasi quatre dècades ha seguit una trajectòria imparable. Va nàixer l’any 1981, convocat llavors amb caràcter nacional, i al llarg dels anys ha sabut adaptar-se als temps i evolucionar al mateix temps que ho feia el sector ceràmic artístic internacional.

L’elevada participació posa de manifest el gran interès que suscita el concurs alcorí a tot el món. Actualment compta amb al voltant de 200 participants en cada edició i més de 30 països representats. L’any 2018 es van registrar 304 obres presentades per 186 ceramistes procedents de 36 països.

El Concurs Internacional de Ceràmica és, a més, el nucli a partir del qual s’ha constituït la col•lecció de ceràmica contemporània que s’exhibeix en la segona planta del Museu de Ceràmica de l’Alcora. La progressiva incorporació d’obres permeten traçar una panoràmica de l’expressió artística sobre suport ceràmic en les últimes dècades.

El termini d’inscripció de la seua 39a convocatòria finalitzarà el pròxim 28 de febrer. Tots els i les artistes que desitgen participar poden consultar les bases i descarregar la fitxa d’inscripció a www.museualcora.com.

De totes les inscrites, la Comissió Organitzadora seleccionarà les obres finalistes, les quals formaran part d’una exposició que podrà visitar-se del 12 de juliol al 15 de setembre de 2019 al Museu de Ceràmica.

El concurs reparteix un total de 16.600 € en premis, distribuïts en quatre guardons: primer premi, dotat amb 7.000 € i patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora; segon premi, de 4.000 €, patrocinat per la Diputació de Castelló; i tercer premi, que ascendeix a 2.800 € i està patrocinat pel General de l’Aire Sr. Federico Michavila. A més, s’entrega el Premi Especial del Públic, dotat amb 2.800 € i patrocinat per la Caixa Rural de l’Alcora. Aquest premi s’atorga per votació popular. És important destacar també la col•laboració de les empreses implicades en aquest gran projecte. Un total de 10 empreses col•laboren econòmicament en la 39a edició.