Tornar

L’Alcora presenta les jornades ‘La Reial Fàbrica i el territori’

L’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura, Ana Huguet, i el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, han presentat les jornades ‘La Reial Fàbrica i el territori’, que tindran lloc aquest cap de setmana, els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer.

La iniciativa té com a objectiu donar a conéixer els projectes de recuperació i posada en marxa del patrimoni local, en la qual cosa l’Ajuntament de l’Alcora està dedicant un “important esforç”.

En la presentació, els representants municipals han destacat que “a l’Alcora tenim un destacat patrimoni que hem de posar en valor i donar a conéixer”.

Les jornades començaran el divendres amb una completa programació, que es desenvoluparà a la sala d’actes del Museu de Ceràmica.

El primer acte, a les 18 hores, serà la presentació de la campaneta original de la Reial Fàbrica, cedida per la família Granell Andrés.

A continuació, es presentarà el Pla Director de la Reial Fàbrica a càrrec de la seua coordinadora, Diana Sánchez Mustieles.

Jorge Hermosilla Pla, Catedràtic de Geografia de la Universitat de València i Vicerector de Projecció Territorial, serà l’encarregat de presentar el programa Patrimoni Cultural i Planificació Turística, on s’inclou el Pla Director de Turisme Industrial, que, seguidament, presentarà Rosa Yagüe, professora del departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

Per a finalitzar la jornada, es presentarà la segona fase de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial de l’Alcora i la Ruta de l’Aigua de Figueroles. Aquesta última es realitzarà l’endemà, el dissabte 1 de febrer, de 9 a 14 hores.

Durant el recorregut, es farà una interpretació de diferents elements pròxims al llit del riu que parlen d’aquest com a eix cultural i element imprescindible per al desenvolupament fa 300 anys de la primera indústria ceràmica de la província, la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.