Tornar

L’Alcora presenta ‘Xiquetsblues’, el primer festival de blues per a xiquets

L’Alcora acollirà el pròxim 7 de març el seu primer festival de blues per a xiquets i xiquetes.

L’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura, Ana Huguet, i el músic, lutier i president de la Societat Ca Blues, Méter Mano Rara, han presentat aquesta iniciativa pionera en la localitat.

“Esperem que tinga una molt bona acceptació, que la gent participe, que ho gaudisquen tant xiquets com adults i siga la primera de moltes edicions”, han manifestat.

Se celebrarà durant tot el dia, de 10 a 21 hores, a la plaça la Sang, amb una completa programació que inclou concerts, tallers, jocs i concursos, entre altres activitats.

‘Xiquetsblues’ començarà amb la presentació de la jornada a càrrec dels organitzadors -Ajuntament i Societat Ca Blues l’Alcora- i la visita al museu taller del blues, situat al carrer Aigua.

A continuació, a les 11 hores, s’iniciaran els tallers i jocs: construcció d’instruments, pinta-cares, percussió, ‘panades estil Mississipí’, guitar blues tester, món tecles, passarel·la del pantà, play Nova Orleans, 1930, photocall, expo bicicletes de Javier Rubert, etc.).

El concurs de dibuix, amb temàtica musical, s’iniciarà a les 11.30 hores. El primer premi de cada categoria serà una guitarra Diddley Bow.

A les 12 hores, els assistents podran gaudir d’un concert infantil i juvenil a càrrec de diferents institucions de l’Alcora i de la ‘Xiquijam’ que tindrà lloc a continuació.

Els tallers es clausuraran a l’hora de dinar, sobre les dues, i l’activitat es reprendrà a la vesprada, a les 16 hores, amb la Màster Class “Viatge a través de diferents estils de blues” a càrrec de Paco Ibáñez, acompanyat per Meterband.

A les 17 hores tornaran els tallers i jocs fins al final de la jornada. I a les 18 hores, tindrà lloc els concerts de Dany Boy Band (València) i Wax and Boogie (Barcelona).