Tornar

L’Alcora realitza un mural participatiu per la igualtat, el respecte, l’amor i la tolerància

Amb un clar missatge: ‘No tot val’, els alumnes del PFQB de l’Ajuntament de l’Alcora, de l’associació Pas a Pas i del programa Jove Oportunitat, coordinats per ‘De tripas aerosol’, han realitzat una iniciativa participativa i inclusiva pels bons tractes i contra la violència de gènere.

Es tracta d’un mural, situat en la paret del jardí lateral del consistori, basat en la teoria i tècnica del grafit. A més, s’han pintat e integrat dos bancs, completant el conjunt.

La frase triada respon a la finalitat de transmetre el missatge que no tot és acceptable en una relació. Els colors pastels ajuden a no donar reconeixement a les persones agressores, remarcant amb colors forts i positius els punts a visualitzar i ressaltar: la igualtat, el respecte, l’amor i la tolerància.

La regidora d’Igualtat, Tica Pons, ha posat en valor l’esforç i treball realitzats pels participants en aquesta iniciativa que s’emmarca dins de la completa programació que l’Ajuntament ha organitzat amb motiu del 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i que inclou tallers, activitats educatives, trobada de professionals, marxes, teatre, esport, presentacions…

El següent acte se celebrarà el 20 de novembre, a les 20 hores. Es tracta d’una marxa nocturna amb perspectiva de gènere que, sota el lema “Espais lliures i assegurances”, té com a finalitat localitzar durant el recorregut espais del municipi que generen inseguretat i assenyalar-los per tal que l’Ajuntament es comprometa a millorar-los. És una activitat patrocinada per la Subdelegació del Govern i organitzada per la Unitat contra la Violència de Gènere de la institució provincial i l’Ajuntament de l’Alcora.