Tornar

L’Alcora realitzarà un pla de neteja integral per a acabar amb els abocadors incontrolats

L’Ajuntament de l’Alcora està determinat a acabar amb els abocadors incontrolats de la localitat. Per a això, l’alcalde, Samuel Falomir, ha anunciat que es durà a terme un pla de neteja integral.

“Ens hem marcat com a objectiu que en el primer trimestre de 2021 estiguen nets”, ha avançat.

Falomir ha indicat que “volem arribar a tots els punts d’abocaments incontrolats del municipi”, i amb aquest objectiu, els tècnics municipals realitzaran un inventari. A més “per a una major efectivitat” el consistori demanarà la col·laboració dels veïns perquè comuniquen si detecten algun d’aquests abocadors.

“És necessari acabar amb aquests punts negres, en els quals s’acumula fem de molt diferent naturalesa, residus domèstics, restes d’obres, electrodomèstics, etc.” i és que, tal com destaca el primer edil “suposen un risc per a la salut pública i poden originar incendis i accidents, a més de constituir un important focus de contaminació i produir un impacte paisatgístic negatiu, amb el perjudici que això ocasiona per a l’entorn des d’un punt de vista ambiental i estètic”.

Servei de recollida de voluminosos

Falomir ha recordat que l’Ajuntament ha ampliat enguany el servei de recollida de voluminosos (electrodomèstics, mobles, estris…) que presta de manera gratuïta a domicili.

Des del passat mes de juny, aquest es du a terme dos dies a la setmana, els dimarts i els divendres. Per a sol·licitar-ho, cal cridar prèviament al telèfon 964 36 00 22 (Ajuntament), fins a les 14 hores del dia anterior a la prestació del servei.

Les persones interessades a desprendre’s de voluminosos han de depositar-los a partir de les 22 hores de la nit anterior a la recollida a la porta o entrada del domicili de tal forma que no s’obstaculitzen les voreres.

 Punt Net-Ecoparc

L’Alcora compta amb un Punt Net-Ecoparc, situat en la partida Saltador, al costat del pavelló polifuncional, que funciona de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 9.30 a 13 hores.

“Aquesta instal·lació està posada a la disposició dels veïns del municipi amb la finalitat que puguen depositar aquells residus d’origen domiciliari que no deuen depositar-se en els contenidors situats en la via pública i que, per la seua perillositat o pel seu volum, requereixen una gestió diferent,”, ha destacat l’alcalde.