Tornar

L’Alcora ret homenatge a les persones majors amb el mural ‘Present de jocs’ de l’artista Ana Beltrán

El barri de la Font Nova de l’Alcora compta des d’aquesta setmana amb una nova imatge. Es tracta d’un mural realitzat per l’artista local Ana Beltrán Porcar, situat en la façana del Centre de Dia, que ret homenatge a les persones majors.

L’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, la regidora de Cultura, Ana Huguet, i la regidora de Parcs i Jardins, Mª Ángeles Ibáñez, han visitat aquest matí l’obra, amb la qual l’Ajuntament reforça la seua aposta per l’art urbà.

Els responsables municipals han felicitat l’artista per l’ “espectacular resultat” del projecte “amb el qual s’ha donat un gir estètic al barri, millorant considerablement l’entorn”.

La pintura està composta per retrats de persones majors que gaudeixen d’un moment lúdic amb diferents jocs.

“Un homenatge a persones que, especialment en aquests temps de COVID, han de ser reconegudes. Amb aquests colors vius per a alegrar l’entorn i retrats de personatges amb els quals podem empatitzar, el barri ha cobrat una nova llum”.

En paraules de l’artista: “L’obra s’inspira en un present, un regal, de jocs que recorden a la infància i la tradició de jocs col·lectius. I és un present d’actualitat, de jocs i accions que recordem i podem continuar gaudint amb les amistats. Es tracta d’una representació de la comunitat, del grup, i és una representació de somriures i moments compartits”.

Beltrán explica que “en la imatge realitzada en aquesta pintura es representa a diferents persones jugant amb elements que tots reconeixem. Una parella rient en un gronxador. Un grup de persones jugant al guinyot. Una senyora llançant una baldufa. Veiem el joc dels fils i com s’ha de pensar per a saber quina figura ve i com trobar una nova forma a eixe fil. Trobem el joc del sambori i el clàssic joc de la roda”.

Amb totes aquestes imatges, l’artista alcorina ha volgut homenatjar amb els seus pinzells “a un grup de persones que continua jugant, actius de cos, ment i esperit i gaudint del dia a dia”.

A l’Alcora “es continua treballant per a fer un poble més acollidor per a tots els veïns i per a recordar-nos que som una comunitat. En aquest cas, una comunitat de moments lúdics