Tornar

L’Alcora retorna la taxa de terrasses i modificarà l’ordenança per suspendre el pagament la resta de l’any

L’Ajuntament de l’Alcora ha procedit a la devolució de la taxa de terrasses des del 13 de març fins a l’11 de maig als hostalers que ja havien pagat per endavant.

A més, l’alcalde, Samuel Falomir, ha informat que el consistori està treballant en una altra iniciativa, la modificació de l’ordenança perquè els establiments estiguen exempts del pagament d’aquesta taxa durant el que resta de l’any. Aquest assumpte s’aprovarà en el pròxim Ple municipal, que se celebrarà el dilluns 25 de maig de manera telemàtica.

També, com a mesura de suport al sector, Falomir ha explicat que l’Ajuntament dotarà una partida pressupostària de 18.000 € per a secundar diferents iniciatives hostaleres. Part de l’ajuda es materialitzarà a través de la signatura d’un conveni amb Hosturialc i una altra part es deixarà com a despesa corrent que el consistori destinarà a sufragar activitats i iniciatives que es duguen a terme per a impulsar l’hostaleria local.

El primer edil ha recordat, així mateix, que recentment es va reunir, juntament amb la regidora de Turisme, Ana Huguet, amb representants de l’associació hostalera per a estudiar la reobertura dels establiments. “Des de l’Ajuntament hem donat totes les facilitats per a ajudar-los en aquest procés”, ha destacat.

En paraules de l’alcalde: “En aquests moments és fonamental sumar iniciatives per tal de fer costat a un sector tan important com és l’hostaler, que s’ha vist altament perjudicat per la crisi del covid-19”.