Tornar

L’Alcora se suma al programa ‘Jove Oportunitat’ de l’IVAJ

Motivar als joves que han abandonat els seus estudis perquè continuen amb la seua formació. Aquest és el principal objectiu del programa ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) de l’IVAJ, al qual s’ha adherit recentment l’Ajuntament de l’Alcora.

Com detalla el regidor de Joventut, Robert Tena, el projecte començarà a la capital de l’Alcalatén el pròxim 10 de juny, es desenvoluparà al Casal Jove i tindrà una durada de 6 mesos.

En eixe temps, els joves participants -de 16 i 21 anys- rebran formació de dilluns a divendres, en horari de 9.30 a 13.30 hores, de la mà d’una experta en coaching actitudinal.

En paraules de Tena: “L’Alcora s’ha sumat a aquesta iniciativa amb la finalitat d’oferir als joves que es troben fora del sistema educatiu i amb poques expectatives en el mercat laboral una interessant experiència de canvi”.

I és que, a través d’accions formatives i motivacionals, JOOP “obri les portes perquè emprenguen un nou camí, descobrisquen la seua vocació, milloren les seues expectatives laborals, reforcen la seua autoestima i prenguen les regnes del seu futur”, ha destacat el responsable de Joventut. “Esperem que els siga de gran ajuda”.

El programa, que és totalment gratuït, compta amb un enfocament pràctic i inclou formació en idiomes i noves tecnologies, visites a empreses per conèixer de primera mà la realitat laboral, activitats de convivència amb ‘joopers’ d’altres localitats, actes socioculturals, esportius i lúdics. A més, es realitzaran seguiments individuals cada mes.

Les persones interessades a participar poden informar-se dels requisits a l’Ajuntament, contactant amb el departament de Serveis Socials.