Tornar

L’Alcora sol·licita a la Conselleria l’adquisició de test massius per a la detecció del coronavirus

Els tres grups polítics amb representació a l’Ajuntament de l’Alcora, PSOE, PP, i Més l’Alcora, han acordat remetre un escrit a la Conselleria de Sanitat per a sol·licitar l’adquisició de test massius per a la detecció del coronavirus i la seua aplicació a la població.

Així mateix, demandaran a l’administració autonòmica informació del número de contagiats per localitats “per a una millor preparació i lluita enfront d’aquesta crisi sanitària”. La informació és “fonamental” per a combatre a aquest virus, “el que demanem és un número, no dades personals que pogueren afectar la Llei de protecció de Dades”, especifiquen en el document.

El Partit Popular de l’Alcora va presentar la setmana passada una moció en la qual es recullen aquestes peticions. “Per a no haver d’esperar al pròxim Ple per a la seua aprovació, ja que en l’actualitat estan suspesos per l’estat d’alarma, la Junta de Portaveus (en la qual estan representats els tres grups) ha decidit enviar un escrit aquesta mateixa setmana a la Conselleria”, ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir.
“Les pròximes setmanes seran claus per a detindre el nombre de contagis que s’estan produint per tota Espanya, i per a això, com indica l’ OMS i els experts, és vital fer ja test massius a tota la població per tal de detectar a les persones asimptomàtiques però que poden transmetre el virus”, argumenten en la moció.

Per tant, “hem de dirigir-nos a la Conselleria de Sanitat, perquè adquirisca el major nombre de test i comencen a aplicar-los com més prompte millor, començant pels qui més els necessiten: persones que hagen superat la malaltia, professionals sanitaris, treballadors essencials que segueixen amb la seua activitat i finalment a tota la població, perquè només així podrem acabar com més prompte millor amb aquesta crisi sanitària”.