Tornar

L’Alcora ultima les obres en la nau dels forns de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

L’Ajuntament de l’Alcora ultima les obres de rehabilitació de la nau dels forns de la Reial Fàbrica, una actuació que inclou també el canvi de coberta de l’antiga fàbrica Azulejos BIC, SL.

Es tracta d’una iniciativa que compta amb una subvenció de 200.000 € procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), emmarcada en el Pla Estratègic Global de Turisme de la Unió Europea per a inversions en immobles de patrimoni cultural, i amb aportacions de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i la Fundació Torrecid.

El projecte culminarà amb l’equipament de la nau dels forns per a convertir-la en zona d’acolliment de visitants, centre d’interpretació de la fàbrica i punt d’inici de les diferents rutes turístiques que giren al voltant del patrimoni industrial. Aquesta actuació està prevista per al pròxim mes de novembre.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha recordat que aquest projecte servirà per a fer visitable un dels espais de major importància històrica i patrimonial de la manufactura comtal.

A més, cal destacar que, dins del projecte de la seua recuperació i posada en valor, i com a eina per a la seua contextualització, l’Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives que posen en relleu el patrimoni relacionat amb la Reial Fàbrica i que es troba dispers en tot el terme municipal.

Així, Falomir ha ressaltat que “la recuperació de la ‘Fàbrica Gran’ ens permetrà dissenyar una interessant oferta turística al voltant del nostre ric patrimoni ceràmic, industrial i natural, amb la qual esperem atraure a un important nombre de visitants. Fet que repercutirà en benefici de l’economia local, l’hostaleria, el comerç, etc.”.