Tornar

L’artista serbi Velimir Vukicevic guanya el 39é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

El 39é Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora – CICA 2019 ja té guanyadors. Una edició més, el prestigiós i longeu certamen ha destacat per l’elevada participació i el seu alt grau d’internacionalització, amb 226 inscripcions rebudes, procedents de 37 països.

El jurat, que ha destacat la dificultat de la seua decisió per la “gran qualitat” de les obres seleccionades, ha reconegut els treballs de tres artistes de Sèrbia, Bèlgica i Regne Unit.

El primer premi, dotat amb 7.000 € i patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora, ha sigut per a l’obra “Rainy day”, de Velimir Vukicevic (Sèrbia). La dificultat tècnica i els resultats estètics, en els quals s’aprecia una unió d’elements geomètrics i surrealistes en inusual combinació, han sigut els principals motius de la seua elecció.

El segon premi, dotat amb 4.000 € i patrocinat per la Diputació de Castelló, l’ha obtingut l’obra “Asterias”, de la belga Kari Peeters, per la versatilitat i originalitat. Es tracta d’una peça conceptualment complexa que admet múltiples possibilitats expositives.

L’artista del Regne Unit Corrie Bain ha sigut la guanyadora del tercer premi, dotat amb 2.800 € i patrocinat pel General del Aire D. Federico Michavila. La seua obra “Blue Cycas Llamelae” ha sigut triada pel seu virtuosisme i delicadesa, inclosos en la millor tradició ceràmica.

Així mateix, s’ha acordat concedir Esments d’Honor a les obres: “Companion”, de Weronika Lucinska (Polònia); “Peak”, d’Ihor Kovalevych (Ucraïna); i “Child again”, de Nuria Torres (Espanya).

Presidit per l’alcalde en funcions, Samuel Falomir, el jurat ha estat compost per Eladi Grangel, director del Museu de Ceràmica de l’Alcora, que ha actuat com a secretari, Fina Alarcón, cap del departament d’activitats extraescolars de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, la ceramista María Bofill i Francí, membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, Isabel Fernández del Moral, conservadora de ceràmica del Museu del Disseny de Barcelona, el ceramista Manolo Sales Maza, guanyador del Primer Premi en el 29 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora i Rosalía Torrent Esclapés, professora d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I i directora del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (Vilafamés).

La inauguració de l’exposició del CICA 2019, en la qual participaran un total de 45 obres, així com l’acte de lliurament de premis, es durà a terme el pròxim 12 de juliol. La mostra podrà visitar-se al Museu de Ceràmica de l’Alcora fins al 15 de setembre.

El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora ha seguit al llarg de més de tres dècades una trajectòria imparable. Va nàixer l’any 1981, convocat llavors amb caràcter nacional, i al llarg dels anys ha sabut adaptar-se als temps, i evolucionar al mateix temps que ho feia el sector ceràmic artístic internacional, fins a ser considerat un dels més prestigiosos d’Europa en el seu gènere.