Tornar

Les brigades d’ocupació posen en valor els safaretjos del PAI Ciutat Jardí i milloren la zona esportiva

L’Ajuntament ha contractat a 30 persones aturades, entre les tres brigades d’ocupació de 2016, per desenvolupar treballs d’interés general i social per al municipi

“Contractar a persones aturades per a dur a terme projectes d’interés general i social en el municipi”. Este és el doble objectiu de les brigades d’ocupació posades en marxa per l’Ajuntament de l’Alcora, a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local.

El Consistori ha contractat a 30 persones, entre les tres brigades d’ocupació de 2016, “que han realitzat i estan realitzant un magnífic treball”. Així ho ha manifestat la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, en la visita que ha realitzat als dos projectes que estan en marxa, acompanyada per l’alcalde, Víctor Garcia, i altres membres del govern municipal.

D’una banda, la tercera brigada d’ocupació està treballant en la primera fase d’un projecte de millora en la zona esportiva del municipi, que consisteix en la construcció d’un mur de contenció en el terraplè situat entre el camp de futbol i el pavelló polifuncional. Es tracta d’una actuació molt necessària per tal d’evitar els despreniments de pedres i els fanguers que es formen cada vegada que plou, amb els conseqüents efectes negatius.

Aquesta primera fase del projecte, que conclourà el 31 de desembre, contempla la delimitació del mur de pedra i l’acabament amb ceràmica artesanal. La segona fase està previst que s’execute l’any que ve i consistirà en l’embelliment de tot el terraplè.

D’altra banda, la segona brigada d’ocupació està ultimant el projecte de condicionament dels safaretjos públics situats en el PAI Ciutat Jardí, enfront del parc Germanes Ferrer

Bou. Un projecte que té com a objectiu posar en valor aquests emblemàtics elements públics, millorant la seua imatge, així com la seua accessibilitat i seguretat.

Cal destacar que va ser la primera brigada d’ocupació la que va començar i va desenvolupar aquest projecte des de juny fins a setembre, duent a terme el condicionament del primer safareig “safareig del poador” complet i la meitat del segon, el “safareig de Sant Miquel”.

La segona brigada, que finalitzarà el 31 d’octubre, està acabant aquest segon safareig. Així mateix, aquesta brigada va treballar com a reforç durant els 15 dies de les Festes del Crist, i també, 6 dels seus integrants han ajudat a netejar parcs i jardins de males herbes, a més d’altres punts del municipi com entrades i eixides.

Cada brigada ha estat formada per 10 persones. Sánchez recorda que “la inclusió de formació és una de les novetats que presenten les brigades d’ocupació 2016, juntament amb l’ampliació de la seua durada, passant d’1 a 4 mesos”.