Tornar

Les dones embarassades de l’Alcora gaudeixen dels múltiples beneficis de la matronatació

Des del passat mes de novembre, les dones embarassades de l’Alcora i localitats veïnes gaudeixen d’un nou servei gratuït a la piscina coberta: classes de matronatació.

Es tracta d’una iniciativa pionera al municipi, impulsada per comare del Centre de Salut, Sandra Santolaria, amb el suport de l’Ajuntament de l’Alcora, gràcies al qual esta activitat s’oferix de forma totalment gratuïta.

Es desenvolupa un dia a la setmana, els dimecres de 12 a 13.30 hores, i els grups solen rondar entre 10 i 15 dones. “La matronatació és un mètode que aplique com a comare a la piscina i està basat en l’AIPAP, un mètode de condicionament general i pelvià en l’aigua. Consistix en un programa d’exercicis que treballa tots els músculs, lligaments i tendons que intervenen en els moviments i postures que faciliten el part”, explica Santolaria.

“Des que Sandra ens va plantejar el desenvolupament d’estes classes a la piscina al principi de la legislatura no vam dubtar ni un minut a donar-li tot el suport per part de l’Ajuntament, ja que es tracta d’una activitat molt interessant i molt beneficiosa per a les dones embarassades”, subratlla l’alcalde, Víctor Garcia.

I és que són nombrosos els beneficis per a les dones embarassades que es desprenen de la seua pràctica, com explica la comare, “es dividix en rotacions de 4 sessions diferents i es treballa la capacitat aeròbica, es millora la força, es fomenta l’elasticitat i s’induïx a la coordinació respiratòria de l’embarassada. Este treball fa que les embarassades arriben al final de l’embaràs amb una millor disposició física i una major probabilitat de parts sense complicacions”, manifesta.

A més del treball físic, destaca que “les nostres sessions de matronatació a la piscina de l’Alcora fomenten un contacte més proper. En un ambient distés i de confiança es van solucionant dubtes sobre la maternitat i criança i fa que estiguen molt més tranquil•les i relaxades. Una bona sessió d’exercicis, rialles i relaxació és la millor “medicina” per portar un bon embaràs”.

“Estic encantada de poder realitzar este taller. Tindre l’accés a fer la preparació al part en l’aigua m’ha donat l’oportunitat de treballar amb les embarassades d’una forma diferent i divertida, de canviar la consulta per un banyador i poder arribar a conéixer a les “mamis” d’una manera molt més propera”.