Tornar

Presenten el Llibre de les Festes del Crist de l’Alcora 2017

L’Ajuntament de l’Alcora ha presentat aquest matí l’esperat Llibre de les Festes del Crist 2017. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Samuel Falomir i el regidor de Festes, Sergio Pejó, entre altres representants del govern municipal, la reina i dames de la Cort d’Honor 2017 i el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, coordinador de l’edició.

El llibre té un preu simbòlic de 2 euros i la recaptació anirà destinada íntegrament a Càritas l’Alcora “per recolzar la important i necessària tasca que aquesta organització duu a terme”. Totes aquelles persones interessades a adquirir-ho poden dirigir-se a l’Ajuntament o als següents establiments del municipi: Drogueria Tere Port, Papereria Arlequí, Pili Sanchis, Papereria Salvador, El Kiosket, Estanc Amparo, Ferreteria Ferrercas, Botiga de Susana, Kiosko La Vila i Estanc Gloria.

Enguany s’han editat 3.100 exemplars i cada exemplar consta de 160 pàgines. Cal ressaltar que la present edició és la 21ª de CMYKPRINT d’Almassora com a impressor, i d’aquestes, la 14ª del Cronista Oficial com a coordinador.

A més de pel seu vessant solidari, el Llibre de Festes de l’Alcora es distingeix per la seua “excel·lent qualitat”, conjunció d’un atractiu disseny i un elevat nombre de col·laboracions de gran interès. Com explica José Manuel Puchol sobre l’actual edició: «En el seu interior es poden admirar la reina i dames, amb les seues fotos i qüestionaris; un extens detall del programa d’actes, aportacions escolars i el concurs de narrativa escolar». A més d’una trentena de col·laboradors, «entre els quals es troba el ja tradicional i notable poeta alcorí Enrique Moliner Grangel amb els seus Sonets; Francesc Escorihuela amb “Els Llavaors”; “Contribució Industrial de l´l’Alcora 1903” de Vicente Sancho Grangel; “La Comtessa de Robres i Aranda” de Teresa Artero Gonell; i entre molts altres més, “Els 129 anys d’estada de les monges de la Consolació a l’Alcora (març 1888-gener 2017)”, una història pendent, de la ploma del Cronista Oficial».

El Cronista destaca també “per ser molt interessant” tot l’apartat titulat “Nostra Ceràmica”.

Per a concloure l’acte de presentació, el regidor de Festes, Sergio Pejó, ha ressaltat el “gran treball” que “un any més” ha realitzat el Cronista com a coordinador del Llibre de Festes. També ha agraït la col·laboració dels comerços alcorins que s’han oferit com a punts de venda. Així mateix, ha donat les gràcies a “les moltes persones que, d’una manera o una altra, han col·laborat en l’elaboració d’aquest magnífic document que passarà a formar part de la col·lecció dels molts veïns i veïnes que guarden com a autèntiques joies els llibres de les Festes del Crist de l’Alcora”.