Tornar

Ultimen la posada a punt del Centre de Dia de l’Alcora per a la seua obertura

L’Ajuntament de l’Alcora està duent a terme els últims tràmits per a l’obertura del Centre de Dia, que està prevista per a finals d’aquest mes d’octubre. Un objectiu pel qual l’equip de govern està treballant “des del primer dia”, bolcat a “agilitzar les gestions i permisos que estavan pendents i esmenar totes les deficiències amb les quals ens vam trobar i que, molt al nostre pesar, han retardat la seua posada en funcionament”.

Durant aquests dies s’està provant l’ascensor i les màquines de climatització, i en les properes setmanes arribarà el mobiliari i es pintarà la façana.

El primer pas serà traslladar allí la Unitat de Respir (actualment està a la planta baixa de la biblioteca municipal) “la qual cosa va a suposar un important salt qualitatiu en la prestació del servei, ja que les noves instal·lacions són molt més adequades i permetran millorar i ampliar l’atenció que es dóna als usuaris”, ressalten.

A més, es va a ampliar l’horari, d’aquesta manera, a més de totes les vesprades (de dilluns a divendres), de 16 a 19 hores, també es prestarà tots els matins, de 9 a 13. En l’actualitat es du a terme per les vesprades i únicament dos matins.

“Progressivament s’aniran augmentant les prestacions, sempre en funció de les necessitats i la demanda”, destaquen des del govern local.

En els últims dies, i davant la seua imminent obertura, l’Ajuntament i la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, han informat i mostrat als veïns i veïnes les instal·lacions del Centre de Dia. “Unes instal·lacions àmplies i lluminoses, ideals per a la finalitat del servei”, expliquen.

“Millorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer i altres demències i la dels seus familiars és l’objectiu”, ha manifestat Emilio Marmaneu, president d’AFA-Castelló i la Fundació, qui ha recordat que “a l’Alcora hi ha quasi 500 persones afectades per aquesta malaltia, entre els que la pateixen directament i els seus cuidadors”.

Des de l’Ajuntament i l’associació han fet una crida a la població perquè s’informen, destacant que al centre es duen a terme teràpies personalitzades i es realitzen moltes i variades activitats de la mà de professionals, que els van molt bé als usuaris, els ajuden a sentir-se útils, etc.

Es pot sol·licitar informació a la Unitat de Respir (biblioteca) i al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament. Així mateix, han avançat que es duran a terme jornades de portes obertes per donar a conèixer el servei.

“La imminent posada en marxa del Centre de Dia és, sens dubte, una gran notícia per al poble de l’Alcora, ja que per fi es va a fer realitat un projecte que porten molts anys esperant”, ressalta l’alcalde, Víctor Garcia. Un projecte que, com explica, “ha sigut una prioritat des del principi per a l’actual equip de govern, i que posa de manifest que amb treball, esforç i voluntat s’aconsegueixen les coses”.