ENVASOS DE VIDRE

Aquesta fracció de residus inclou les restes d’ampolles de vindre que conten líquids i pots que puguen contindre altres aliments. Recordeu que els taps són envasos lleugers i que altres materials de vidre es dipositaran amb la fracció resta/rebuig o a l’ecoparc.

Composición vidrio

EL PROCÉS DEL RECICLATGE

Els camions recullen el vidre dipositat als contenidors verds quan estan plens i el porten a les plantes de tractament, on es realitza el procés de reciclatge.

  1. Es prepara el vidre, netejant-lo bé i eliminant impureses com les restes de líquids o de menjar, taps, plàstics, etc.
  2. Després, el vidre es passa per unes passarel·les magnètiques que absorbeixen qualsevol resta de metall.
  3. A continuació, el vidre es classifica segons les seues característiques, passant, alhora, per una fase de neteja final.
  4. Per a finalitzar, el vidre es tritura. El vidre triturat necessita menor temperatura per a fondre’s i, així, fabricar nous materials exactament iguals que els primers.

QUINS RESIDUS DE VIDRE VAN AL CONTENIDOR VERD?

Botelles de vi, cervesa, cava, etc.

Flascons de cristall de colònies, cremes, perfums, etc.

Pots de vidre de conserves

Bombetes

Espills

Gots o vaixella

Cendrers

On tire aleshores aquests residus?

S’han de dipositar sempre al Punt Net.

MÉS SOBRE EL RECICLATGE DE VIDRE

Els valencians dipositaren un 15,8% més d’envasos al contenidor groc respecte a l’any 2018.

Cada envàs reciclat té el seu impacte en la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació, ja que reciclant 6 llandes o brics es contraresta l’emissió de 10 minuts d’un tub d’escapament.

Procura fer ús d’envasos de vidre retornable, com per exemple per a l’aigua, ja que a llarg termini resulta més barat i ens permet acumular menys envasos de plàstic a casa.

Les bosses de plàstic en les que porte el vidre fins al contenidor verd, no les hi tire, ja que han d’anar al contenidor groc.

Procura buidar bé els envasos per a evitar el goteig, les olors i les taques.

RECORDA...

CONSELLS PER A MILLORAR EL RECICLATGE

No oblides llevar el tap de l’ampolla.

Buida sempre abans el seu contingut.

No ho diposites dintre de cap bossa.

Flecha color