Tornar

El Pacte dels Municipis Ceràmics aprova un pressupost de 196.000 € per a continuar millorant l’ocupabilitat

El Pacte Territorial per l’Ocupació dels Municipis Ceràmics i la seua Àrea d’Influència de la Província de Castelló ha aprovat el pressupost de l’any 2022, uns comptes de 196.564 € que aposten per continuar millorant l’ocupabilitat en el territori.

El pressupost ha sigut acordat en el transcurs del Consell Rector de caràcter extraordinari celebrat en línia, sessió que ha reunit el president del Consorci, Samuel Falomir, a la gerent, i als diferents representants d’Ajuntaments i entitats que integren el Pacte.

Els comptes de l’exercici 2022 contemplen la previsió de la sol·licitud de programes subvencionats per Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), a més de les aportacions dels municipis consorciats. Així mateix, el capítol de despeses corrents s’incrementa un 12’58% per la possible celebració d’una fira d’ocupació del sector ceràmic.

En concret, aquest pressupost traça la posada en marxa de programes de foment d’ocupació mitjançant accions formatives relacionades amb la impressió digital Inkjet que responguen a les demandes reals del sector ceràmic donada la importància de la innovació, la constant modernització d’aquesta indústria i la necessitat de personal. D’altra banda, des dels serveis del Consorci es continuarà afavorint el desenvolupament de l’esperit emprenedor per a facilitar la inserció laboral de la ciutadania.

“Hem donat llum verda a un pressupost centrat en oferir oportunitats laborals als veïns i veïnes dels municipis consorciats. El nostre objectiu és continuar afavorint la incorporació al mercat laboral escoltant les necessitats del sector ceràmic, un dels principals generadors d’ocupació de la nostra província“, ha explicat Samuel Falomir, president del Consorci.