Tornar

Adjudiquen el projecte de remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat per 800.000 euros la remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona, des del col·legi Comte d’Aranda fins al carrer Azulejera. Està previst que les obres comencen durant el mes de setembre.

L’actuació servirà per tal de millorar l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles.

Com explica l’alcalde, Samuel Falomir, es tracta d’un dels “grans reptes urbanístics” de la capital de l’Alcalatén i s’emmarca dins de ‘L’Alcora 2021-2030’, el pla de transformació de la localitat durant els pròxims 10 anys. “És, a més, un dels compromisos inclosos en el nostre programa electoral”, ha destacat el primer edil.

El projecte

El carrer Enrique Grangel Girona, una de les principals artèries de la localitat -situada en la part nord-est del nucli urbà- té una estructura antiga, amb voreres molt estretes que impedeixen o dificulten la circulació de les persones, obligant al fet que hagen de fer-ho per la calçada. A més, presenta diversos estrenyiments i és de doble sentit.

A causa d’aquests motius, l’Ajuntament ha decidit dur a terme la renovació del carrer, optant per redistribuir els espais ocupats per vianants i vehicles de manera que es millore l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles. Per a això, s’ampliarà l’amplària de les voreres i la calçada serà de direcció única per al trànsit.

Amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles, està prevista la ubicació de diversos passos elevats per als vianants, que obligaran a mantindre una marxa de circulació tranquil·la que aporte seguretat al vianant i comoditat, ja que podrà creuar la calçada sense variacions horitzontals, rampes, vorades, etc. que obliguen a pujar i baixar.

Per a la renovació del paviment s’ha previst un cajeo general del carrer, calçades existents d’aglomerat asfàltic i formigó, voreres amb base de formigó i rajoles, fins a aconseguir la base granular del ferm actual.

Així mateix, el projecte contempla la substitució de les infraestructures que han quedat obsoletes o presten serveis deficients (xarxa de sanejament, xarxa per a aigües pluvials, col·locació de canalitzacions en previsió de futures necessitats, etc.).

Aposta decidida per l’accessibilitat

El projecte, tal com explica el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, seguirà la línia d’una de les actuacions urbanístiques més importants de l’última dècada, la remodelació dels carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch, que es va executar en 2017. Una iniciativa que ha servit per millorar “notablement” les condicions de circulació, l’accessibilitat i mobilitat dels veïns i veïnes per aquests transitats carrers de l’Alcora.

“Amb aquesta mena d’actuacions s’està millorant considerablement la seguretat i mobilitat urbana, contribuint a l’eliminació de barreres arquitectòniques” ha destacat.

D’altra banda, Tena ha explicat que, en els últims anys, s’han adequat més de 60 passos de vianants, mitjançant rebaixos de voreres i la seua adequació a la normativa, en projectes executats en diferents zones del municipi: carrer Carretera de Ribesalbes, País Valencià, en els voltants del centre de salut, les avingudes Castelló i Onda, etc.

Així mateix, el regidor ha posat en valor també el projecte de remodelació de la plaça Espanya, amb el qual l’Ajuntament va aconseguir el segon premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEMS) de la Comunitat Valenciana 2019.

“Són alguns exemples que posen de manifest l’aposta decidida del consistori per un municipi sense barreres, on poder transitar amb major facilitat. Un municipi que també avança en matèria d’igualtat, centrant l’atenció en aquelles persones amb problemes de mobilitat. Un municipi, en definitiva, amb un desenvolupament urbà que posa en primer pla a les persones i on millorar l’espai públic urbà com a lloc de la col·lectivitat cobra protagonisme, en benefici de tota la ciutadania”, ha conclòs.