Tornar

Al-qüra Medieval; viatge al segle XIII (10, 11 i 12 de febrer)

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l’encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem l’any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València. Després d’ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d’Al-qüra, es troben que l’Arif Sarraí de l’Alcalatén no s’ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l’espera d’una solució.

Més de 500 veïns de l’Alcora (Castelló), abillats amb vestimentes fidels a l’època, representen el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors… que donaran vida a aquest xicotet poblat. Les diferents representacions que se succeeixen durant el cap de setmana acosten la història als allí presents: una escaramussa entre un grup de fers almogàvers i els valents defensors musulmans; la rendició de l’Alcalatén per part de l’Arif a l’arribada del cavaller Ximén d’Urrea; l’escarment públic d’un reu, etc.

Els carrers de l’Alcora s’omplin de música i dansa celebrant les diferents cultures. Mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d’època i activitats per als més xicotets (amb la presa del Castell pels xiquets, nomenament de cavallers i taller d’elaboració de pa). Tota una experiència d’immersió històrica per als visitants de totes les edats.


Al-qüra Medieval es un viaje al siglo XIII en el que se representa el momento histórico del cruce de culturas en tiempos de la reconquista. Nos encontramos en el año 1233, Jaime I avanza con sus tropas para conquistar València. Tras ellos, familias cristianas se desplazan a las tierras recién conquistadas en busca de nuevas oportunidades. Sin embargo, al llegar al poblado de Al-qüra, se encuentran con que el Arif Sarraceno de l’Alcalatén no se ha rendido todavía. Los nuevos pobladores no tienen más remedio que acampar a las puertas a la espera de una solución.

Más de 500 vecinos de l’Alcora (Castellón), ataviados con vestimentas fieles a la época, representan el día a día del siglo XIII, con sus distintos gremios: panaderos, agricultores, cazadores… que darán vida a este pequeño poblado. Las distintas representaciones que se suceden durante el fin de semana acercan la historia a los allí presentes: una escaramuza entre un grupo de fieros almogávares y los valientes defensores musulmanes; la rendición de l’Alcalatén por parte del Arif a la llegada del caballero Ximén d’Urrea; el escarmiento público de un reo, etc.

Las calles de l’Alcora se llenan de música y danza celebrando las distintas culturas. Mercado medieval, cetrería, degustación de brebajes de época y actividades para los más pequeños (con la toma del Castillo por los niños, nombramiento de caballeros y taller de elaboración de pan). Toda una experiencia de inmersión histórica para los visitantes de todas las edades.

Más información en: www.alquramedieval.com/