Tornar

L’Alcora duplicarà el pressupost per a ajudes socials en 2023

“No deixar a ningú arrere” és la màxima del Govern municipal de l’Alcora, cosa que es reflecteix en els comptes de l’Ajuntament per a 2023, en les quals es dupliquen les ajudes socials.

Així ho ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, indicant que la quantia creix fins als 430.000 euros. La partida que més s’ha incrementat -un 40%- és la de prestacions econòmiques individuals, dirigides a fer front a les despeses de llum i altres subministraments, alimentació, lloguer, etc. “per a garantir que cap alcorí/na en situació de vulnerabilitat es quede sense ajudes”. Així mateix, la xifra inclou també les subvencions a les ONG i associacions benèfiques, que en alguns casos s’ha duplicat, i l’atenció a la dependència, entre altres conceptes.

“Especialment davant situacions complicades com la que estem vivint en l’actualitat, tenint en compte els efectes que sobre les economies domèstiques estan tenint la guerra a Ucraïna, la crisi energètica i l’espiral inflacionista, és necessari utilitzar la principal eina amb la qual comptem els consistoris, el pressupost municipal, per a ajudar als col·lectius que resulten més vulnerables i que més ens necessiten per a tirar avant”, ha manifestat la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons.

També en l’apartat social dels pressupostos s’inclou un projecte “molt necessari i demandat”, la posada en marxa del Centre de Dia, per al qual s’ha reservat una partida que ronda els 475.000 euros.

Per part seua, el regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha fet referència a la gestió econòmica de l’Ajuntament, que ha permés mantindre la qualitat dels serveis i congelar els impostos en 2023, “per a no carregar sobre el ciutadà l’important increment en despeses d’energia i serveis que ha experimentat el pressupost”, perquè “ja bastant estan patint en la seua economia familiar els efectes d’aquesta crisi energètica”.

Cal recordar que els comptes de l’Ajuntament per a l’any que ve ascendeixen a 18,5 milions d’euros, un 6% més respecte a 2022, i aniran a Ple per al seu debat i votació el pròxim 28 de desembre.

L’equip de govern defineix aquests nous pressupostos, que tanquen la legislatura, com a “socials i inversors”, i d’aquesta manera, “conseqüents amb la situació econòmica actual i dirigits a avançar en la transformació que està experimentant l’Alcora, dinamitzar l’economia local i millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”.