Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora llança una nova línia d’ajudes per a autònoms afectats per la pandèmia

L’Ajuntament de l’Alcora ha llançat una convocatòria d’ajudes municipals amb una dotació de 261.412,80 € per a minimitzar l’impacte del covid-19 i reactivar l’economia local.

Estan dirigides a autònoms que tributen a través del sistema d’estimació directa simplificada i microempreses que desenvolupen la seua activitat en sectors que s’han vist afectats per les mesures de contenció de la pandèmia i tenen el domicili fiscal de l’activitat en el municipi de l’Alcora.

L’equip de govern destaca que “aquest tipus de negocis està patint en gran manera l’impacte negatiu del covid, ja que molts d’ells s’han vist obligats a tancar els seus negocis o a reduir significativament els seus horaris durant els diferents períodes de confinament o restriccions que s’han adoptat”. Per això, “és necessari articular mesures i actuacions per tal d’evitar que s’originen conseqüències irreversibles per a l’economia, el desenvolupament empresarial i comercial del nostre municipi i vetlar perquè, una vegada finalitzada la crisi, es produïsca al més prompte possible una reactivació de l’economia local”.

L’ajuda consistirà en una quantia variable segons la disminució del rendiment net (persones físiques, CB o SC) o del resultat de l’exercici (persones jurídiques) entre 2019 i 2020, podent arribar fins a 3.000 euros.

Les bases de la convocatòria estableixen que les subvencions es distribuiran mitjançant concurrència competitiva entre els sol·licitants, no obstant això, no es fixa un ordre de prelació entre les sol·licituds presentades que reunisquen els requisits establits, permetent atendre totes les sol·licituds dels negocis afectats inclosos en algun epígraf dels IAE recollits en l’Annex I de les bases.

Les sol·licituds es poden presentar presencialment en el registre de l’Ajuntament o a través de la seu electrònica, fins al pròxim 12 de novembre.

Des del consistori informen que les bases, amb tota la informació, estan publicades en la pàgina web municipal (www.lalcora.es).

Més de mig milió d’euros per a fer costat als autònoms

Fent balanç, el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, ha ressaltat que l’Ajuntament de l’Alcora ha destinat recursos per valor d’al voltant de 520.000 € a ajudes directes per a autònoms, sumant les municipals i les dues convocatòries del pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

Tena ha explicat que, en la primera convocatòria, l’Ajuntament va abonar un total de 147.200 euros entre les 62 sol·licituds aprovades i, a través de la segona convocatòria, es va pagar un total de 52.200 euros entre les 25 sol·licituds aprovades.

Cal assenyalar que les ajudes del Pla Resistir estan finançades entre la Generalitat Valenciana (62,5%), la Diputació de Castelló (22,5%) i l’Ajuntament (15%).

Ajudes a la rehabilitació

D’altra banda, Tena ha recordat que el consistori alcorí ha tret enguany altres dues línies d’ajudes destinades a fomentar la rehabilitació i estimular l’economia local que sumen 60.000 euros. En concret, les subvencions estan dirigides a reformes de banys (substitució de banyera per plat de dutxa) i rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis.