Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora negocia amb Sareb adquirir l’antiga fàbrica Sanchis per a eliminar la seua perillositat

L’Ajuntament de l’Alcora es troba en negociacions amb el Sareb per a l’adquisició de l’antiga fàbrica Sanchis. El principal objectiu, tal com explica l’alcalde, Samuel Falomir, és eliminar la perillositat derivada de l’estat ruïnós en el qual es troba l’immoble, que ocupa més de 18.000 m².

D’aquesta manera, el consistori persegueix amb la seua compra poder fer-se càrrec de l’enderrocament de la vella manufactura. “És imprescindible escometre aquest projecte per tal de garantir la seguretat ciutadana”, ha assenyalat el primer edil, destacant que “el més urgent és eliminar tot el fibrociment”.

Falomir ha posat de relleu que es tracta d’un compromís de l’equip de govern amb els alcorins i alcoriness, per això “lluitarem fins al final perquè l’Ajuntament es quede amb els terrenys, perquè creiem que és la millor opció i la via més ràpida”. No obstant això, “si no pot ser així, notificarem al propietari l’ordre d’execució perquè retire tot el fibrociment, ja que es tracta d’una actuació prioritària i s’ha d’escometre de tota manera”.

El primer edil ha subratllat que “la nostra insistència per a poder solucionar aquest problema va accelerar la subhasta i, si no poden ser municipals, almenys ara aquests terrenys tindran un propietari i sabrem a qui dirigir-nos perquè eliminen el perill i, de no fer-lo, executarà el projecte l’Ajuntament i després requerirà al propietari el pagament corresponent per les despeses ocasionades”, ha conclòs.