Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora sol·licitarà fons europeus per a la modernització dels polígons industrials

Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió de la taula de treball ‘pel sector ceràmic’ de la qual formen part l’Ajuntament de l’Alcora i les patronals Ascer i Anffecc.

En la trobada, celebrada de manera telemàtica, s’ha realitzat una anàlisi de la situació del sector i s’ha assenyalat la necessitat d’agilitar els tràmits administratius perquè les empreses puguen posar en marxa els seus projectes. En aquest sentit, l’alcalde, Samuel Falomir, ha manifestat que “treballarem perquè totes les administracions siguem més resolutives en la tramitació dels permisos”. Per a això, “realitzarem un seguiment dels expedients, tant dels del consistori, com d’aquells els permisos dels quals depenen d’altres administracions”.

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha compromés a sol·licitar fons europeus per a la modernització dels polígons industrials, “sobretot per a millorar aspectes tan importants com l’accessibilitat o la seguretat, entre altres”, ha indicat Falomir.

Un altre dels temes abordats en la reunió ha sigut la “preocupació compartida” pel Pla d’Acció Territorial. Així, tant consistori com patronals han reiterat la “necessitat” que la Generalitat Valenciana accepte les al·legacions que ha realitzat l’Ajuntament. En paraules de l’alcalde: “Aquest document deixa a l’Alcora sense possibilitat de créixer industrialment, per això hem presentat al·legacions sobre aquest tema, mostrant la disconformitat de l’Ajuntament a aquesta proposta. Espere que en la pròxima publicació del pla vegem satisfetes les nostres previsions de creixement tal com aprovem el ple municipal a l’agost de 2019 per unanimitat. Que ningú dubte que defensaré sempre els interessos de l’Alcora i el seu futur”.

Falomir ha finalitzat subratllant la importància de treballar “braç a braç amb les nostres empreses”. I és que “som molt conscients que, com a motor econòmic, els seus problemes són problemes per al nostre municipi, i els seus èxits són beneficiosos per a la nostra localitat i veïns”.

Una de les iniciatives posades en marxa és la taula de treball que hui ha iniciat la seua marxa “amb la qual tractarem d’ajudar a la indústria ceràmica en tot el que estiga a les nostres mans”.