Tornar

L’Alcora contractarà un servei per al manteniment dels senders locals

L’Ajuntament de l’Alcora està preparant la licitació per a la contractació d’un servei de manteniment dels senders locals homologats. Els treballs consistiran en la seua neteja, desbrossament, condicionament i senyalització.

Un dels principals objectius, tal com explica el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, és “potenciar els recursos naturals i històrics de la nostra localitat, així com el seu ús i gaudi, tant pels alcorins i alcorines com pels potencials visitants”.

Per part seua, l’alcalde, Samuel Falomir, ha destacat que l’Ajuntament està fent un “important esforç” en la recuperació i posada en valor de les sendes locals, i ara, “a més de seguir amb aquesta labor, és fonamental dur a terme el seu manteniment i potenciar el senderisme”.

En paraules del primer edil: “El senderisme facilita la connexió dels recursos dispersos d’un territori, ocupa un paper important dins de les estratègies de desenvolupament turístic i cultural i constitueix un element destacat per a la conscienciació de la població”.

Entre altres aspectes -continua Falomir- “contribueix, juntament amb una gestió adequada, a la creació d’eines didàctiques eficaces per a docents, donat el caràcter multidisciplinari que abasta: activitats fisicoesportives, història, flora, fauna, antropologia, geologia, etc.”.

Així mateix, “ajuda a diversificar l’oferta turística amb la creació d’una infraestructura d’oci, que pot ser utilitzada amb finalitats promocionals i proporciona a l’Ajuntament un instrument de gran valor en dotar-lo d’una infraestructura esportiva en el medi natural”.

L’alcalde ha recordat que, recentment, s’han posat en marxa dues rutes que estan tenint una “molt bona” acceptació: la Ruta Natural del Patrimoni Industrial i Camins de la Metal·lúrgia, l’Alcora-Araia.