Tornar

L’Alcora et convida a omplir “la teua vida” de tolerància

L’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa la campanya “Ompli la teua vida de tolerància” per a visibilitzar la diversitat i la lluita contra la LGTBIfobia. Una iniciativa impulsada per la regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat, encapçalada per Tica Pons, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

A més de les accions en xarxes socials, el divendres es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament l’acte institucional. D’una banda, les associacions Pas a Pas, Asperger, Dones Progressistes de l’Alcora, Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF), Grup Scout l’Alcora, l’associació de pensionistes i jubilats l’Alcalatén, Tiranta Teatre, Hosturialc i Castelló LGTBI han llegit el manifest per la tolerància en un esdeveniment que ha comptat també amb la intervenció de l’alcalde, Samuel Falomir.

A través d’aquesta campanya, com es va destacar en el manifest, l’Acora insta a omplir “la teua vida” de tolerància per a: reivindicar que “no hi ha heteros, gais o bisexuals, només hi ha persones que s’enamoren de persones”, per a insistir que “l’amor no danya, mentre que l’odi sí”, per a reivindicar el dret “a ser qui som, a visibilitzar-nos lliurement, a decidir què fer amb els nostres cossos i a triar les nostres relacions afectiusexuals”, així com “a decidir si volem o no ser pares i mares i la integració de totes les diversitats familiars en les polítiques públiques”, concloent que “l’orientació sexual, el sexe, la identitat de gènere, l’expressió de gènere, la classe, l’origen, les capacitats, el color de pell, l’ètnia, la cultura, la religió, l’edat, no han de ser, en cap concepte, causa de discriminació”.

Després de la lectura, va tindre lloc una globotada “Arc Iris” en la qual els participants van explotar 1.000 globus dels colors de la bandera LGTBI. Així mateix, es va realitzar un taller de manualitats dirigit a xiquets i xiquetes, amb els quals es va dur a terme una tasca de prevenció i sensibilització.

La programació es ve reprendre el dilluns 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, amb la difusió a través de les xarxes socials del vídeo “Ompli la teua vida de tolerància”, en el qual es llança un missatge de tolerància i respecte, convidant a totes les persones a sumar-se a la festa per la diversitat. El treball audiovisual, dirigit per Pere González, compta amb la presència dels i les protagonistes de la campanya, que visibilitzen al col·lectiu LGTBI+, i la participació del grup Tiranta Teatre, amb la qual l’Ajuntament ha volgut fer també un homenatge al món de l’espectacle, un dels sectors més perjudicats per la pandèmia.

L’últim acte tindrà lloc el divendres 2 de juliol, a les 19 hores, en Zona Urbana. Es tracta del III Certamen de Curts “Feminisme, Igualtat i Drets Humans en el Col·lectiu LGTBI+”, organitzat per Castelló LGTBI i Felgtb.

Servei punt d’assessorament LGTBI

Tica Pons recorda que, des de finals de l’any passat, l’Ajuntament compta amb un punt d’assessorament LGTBI.

En el mateix s’ofereix atenció personalitzada sobre recursos, serveis, formació, orientació sociolaboral, itineraris professionals i normativa que afavorisca la igualtat en el col·lectiu LGTBI i orientació i derivació a serveis especialitzats per a ajudar a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfòbia.

La creació d’aquest espai “és un pas important per tal de continuar avançant en temes fonamentals com són la llibertat, la igualtat i el respecte”, ha manifestat la responsable municipal de Polítiques Inclusives i Igualtat, destacant que “qualsevol atemptat contra la llibertat i els drets de les persones LGTBI suposa una violació dels Drets Humans”.

Atenció amb cita prèvia:

Telèfon: 62784094

Mail: oficinalgtbi@alcora.org

Dia d’atenció: dilluns i dimecres

Horari: 9.00 h. – 13.30 h.

Lloc: edifici noves dependències