Tornar

L’Alcora llança la campanya ‘Estiu Viu’ amb activitats culturals, esportives i lúdiques per a dinamitzar l’estiu

Agenda d’activitats ESTIU VIU- l’Alcora 2022

Dinamitzar l’estiu a l’Alcora és el principal objectiu d’ ‘Estiu Viu’, una campanya impulsada per l’Ajuntament que es desenvoluparà del 4 de juliol al 12 d’agost. Es tracta d’una iniciativa pionera, tal com ha manifestat l’alcalde, Samuel Falomir, que inclou al voltant de 30 activitats culturals, esportives i lúdiques: rutes de senderisme, visites interpretades per a conéixer el ric patrimoni cultural i natural de l’Alcora, balls de saló, ioga, pilates, cinema…

La inicia s’ha presentat aquest matí amb la presència del primer edil, la regidora de Cultura i Esports, Ana Huguet, el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, i els professionals que estaran a càrrec de les activitats.

“Esperem que la gent s’anime i participe en totes aquestes iniciatives gratuïtes concebudes per a gaudir de l’estiu sense necessitat d’eixir de l’Alcora”, han destacat en l’acte.

Programació

Tots els dilluns, a les 19.30 hores, es durà a terme una ruta. Així, el programa s’iniciarà el 4 de juliol amb la ‘Ruta Saludable’, una ruta urbana de 7 quilòmetres que recorre la població i que s’ha programat també per al 25 de juliol. El següent dilluns, dia 11 de juliol, es realitzarà una ruta al Llac Verd, que es repetirà l’1 d’agost, i el 18 de juliol l’itinerari portarà als participants pel riu de l’Alcora.

Els dimarts tindran lloc les visites guiades a càrrec de l’Oficina de Turisme de l’Alcora: Ruta dels murals ceràmics (5 i 26 de juliol); L’Alcora Medieval. Una mirada des de l’arqueologia (12 de juliol); De la mina al testar, el barranc de Sant Vicent com a eix patrimonial (19 de juliol); Castell de l’Alcalatén (2 d’agost).

L’aforament de les visites estarà limitat a 20 persones, per la qual cosa és necessari inscriure’s prèviament per correu (turisme@alcora.org) o a través del telèfon 964 033 099.

Els dimecres toca ioga, pilates i estiraments a la Pista Jardí de la mà de Sheila Más (Equilibrio Lambda) i els dijous serà el dia de ballar ‘merengue, bachata, meneítos…’ amb Isabel Cruz i Andrés García (asociación cultural Unidos por el Baile) a la Pista Jardí.

El cinema arribarà també a les pedanies d’Araia i la Foia i a la urbanització El Pantano amb la següent programació: divendres 8 de juliol, projecció de El Rey León a la plaça de l’Ajuntament; divendres 15 de juliol, Aladdín a la Foia; el divendres 22 de juliol es projectarà Cruella a la plaça de l’Ajuntament; el dissabte 30 de juliol podrà veure’s Raya y el último dragón a Araia; el dijous 4 d’agost la pel·lícula triada és En guerra con mi abuelo a la urbanització El Pantano, i el divendres 12, ‘Estiu Viu’ conclourà amb la projecció de Dumbo a la plaça de l’Ajuntament.