Tornar

L’Alcora serà el punt de trobada de la investigació, la innovació i la tecnologia amb la Fira Destaca en Ruta

L’Escola Superior de Ceràmica acollirà del 18 al 20 d’octubre aquesta destacada cita

L’Alcora s’està preparant per a la celebració de la Fira Destaca en Ruta. Del 18 al 20 d’octubre, la capital de l’Alcalatén es convertirà en el punt de trobada de la ciència, la investigació, la innovació i la tecnologia.

Un dels temes importants d’aquesta edició serà la cerca de solucions a les problemàtiques i desafiaments actuals del sector ceràmic, motor econòmic de la província, sobretot en àmbits com l’adaptació de models laborals i de producció o els costos de les matèries primeres.

L’esdeveniment se celebrarà majoritàriament a l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, amb algun acte en la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, tal com s’ha determinat en la reunió de treball que ha tingut lloc aquest matí en l’Escal i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Delgado, el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica, Juan Carda, el director de l’Escal, Isaac Nebot i el president d’ATC, Juan José Montoro, entre altres assistents.

Falomir s’ha mostrat agraït amb la Càtedra d’Innovació Ceràmica i l’Ajuntament de Vila-real per haver comptat amb l’Alcora, bressol de la indústria ceràmica espanyola, per a aquest esdeveniment “tan important” i ha destacat que és “tot un orgull” acollir-lo. En paraules del primer edil, “si volem garantir el futur de la ceràmica, cal apostar per la innovació perquè només així podrem ser més competitius”. Així mateix, ha posat l’accent que “des de les administracions hem de donar suport a aquestes iniciatives que posen en contacte a la universitat i els centres d’investigació amb les empreses”.

Cal recordar que la marca Destaca en Ruta agrupa una sèrie d’accions itinerants amb dos objectius principals: dinamitzar territoris a través de la transferència i la innovació, i donar a conéixer el macroesdeveniment biennal de Transferència Científica i Tecnològica de la Comunitat Valenciana, la Fira Destaca, impulsada per la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI i l’Ajuntament de Vila-real.

La seua dinàmica de treball biennal permet dur a terme en els anys imparells aquestes accions itinerants sota la marca “Destaca”. Una marca que naix amb l’objectiu de dinamitzar territoris a través de la innovació, explorant les necessitats regionals i fent confluir a la comunitat investigadora, l’empresariat i les institucions, per a abordar problemes concrets en una zona específica.