Tornar

L’Ajuntament sol·licitarà a l’IVAJ ajudes per a desenvolupar activitats d’oci educatiu

El Ple ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de l’Alcora a la Declaració “Ens reunim amb altres valors” per a donar suport a les activitats d’oci educatiu dirigides a la infància, l’adolescència i la joventut.

Es tracta d’un pas necessari per a poder sol·licitar les ajudes de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per tal de desenvolupar a la localitat les activitats del programa de joventut durant l’any 2021.

El manifest “Ens reunim amb altres valors”, promogut per l’IVAJ, pretén fomentar entre els més joves programes i activitats socials, esportives, culturals, extraescolars i de temps lliure amb voluntat i finalitat educativa. Així mateix, també promou el foment d’adquirir valors com la igualtat i el progrés social, impulsant accions que afavorisquen la igualtat d’oportunitats i de tracte, així com el respecte a la diversitat, la convivència intercultural, la lluita contra la xenofòbia i l’educació en drets humans.

La Declaració també insta les administracions a regular les activitats d’oci educatiu per a assegurar la qualitat pedagògica i l’educació en valors. Les administracions locals són un element clau per a fomentar que els espais municipals i les activitats desenvolupades, dirigides a la infància, adolescència i joventut puguen garantir l’educació en valors. Per això, aquesta adhesió permetrà generar espais de convivència, reflexió i inclusió, així com fomentar el voluntariat i oferir educació no formal.

Amb l’adhesió, l’Ajuntament de l’Alcora es compromet a donar suport a les entitats i col·lectius que fan aquest tipus d’activitats i a reconéixer el paper del voluntariat juvenil com a element dinamitzador d’activitats d’oci educatiu, esperant que el temps lliure puga ser una activitat amb la qual, tant xiquets, adolescents i joves reben experiències carregades de significat i enriquidores per al seu desenvolupament personal.